Certificat GMP acordat de ANMDM pentru noua fabrica de produse Topice

Astăzi, 9 decembrie, a fost o zi care va rămâne un reper în evoluția noastră de 67 de ani și care nouă, celor ce lucrăm în Antibiotice, ne-a mers la suflet. Sau ne-a „uns” la suflet, ca să fim în asentimentul zilei!
În prezența unor profesioniști din lumea medicală și reprezentanți ai autorităților locale și naționale, noua fabrică de produse topice, rezultatul unei investiții de aproape 20 milioane euro, a fost inaugurată, primind totodată certificatul Good Manufacturing Practice, din partea Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România.
„Ne bucurăm să primim chiar astăzi o recunoaștere a faptul că munca depusă în ultimii ani în gândirea, construcția și tehnologizarea acestei noi fabrici este apreciată pozitiv și primește recunoașterea specialiștilor Agenției Naționale a Medicamentelor. Acest moment ne reamintește de primul certificat GMP obținut de Antibiotice în anul 1999, tot în luna decembrie, fiind prima companie din România care obținea atunci această confirmare a implementării de standarde și tehnologii care asigură fabricarea de medicamente sigure și de calitate”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice,  în cadrul evenimentului de astăzi.
Mesajul transmis de către dr. Loreta Păun, consilier prezidențial, din partea Președinției României:
„A fi competitiv în piața internațională a producției de medicamente presupune investiții în infrastructura de producție, orientarea către inovare și implementarea standardelor internaționale de calitate. Inaugurarea fabricii de produse topice de astăzi este o dovadă în plus a preocupării pentru dezvoltare și modernizare și vă consolidează poziția de lider în fabricarea de produse farmaceutice cu aplicare topică. Prin ceea ce ați construit de-a lungul deceniilor de existență ați devenit un pol de inovare și creativitate, un model de profesionalism și aduceți cinste țării noastre la nivel internațional.
Viitorul este de partea acelor actori din industrie care renunță la modelele conservatoare și se orientează către noile tehnologii care prioritizează nevoile reale ale pacientului. Viitorul este astăzi, mai mult ca oricând, conturat de inovare și este în favoarea celor care reușesc să se adapteze rapid. Vă felicit și vă doresc mult succes, asigurându-vă încă o dată de toată aprecierea Președintelui României pentru întreaga activitate!”

Mesajul Premierului Nicolae-Ionel Ciucă
“Dincolo de a fi un producător de medicamente esențiale, compania Antibiotice este un etalon al rezilienței și reinventării în rândul firmelor românești cu capital autohton. Cu o istorie care a transcens regimuri, Antibiotice Iași a fost într-un continuu proces de transformare, ținând pasul cu timpurile sau chiar fiind înaintea lor datorită importanței pe care a acordat-o cercetării și inovării. Vă felicit pentru acest rezultat remarcabil, rod al muncii unor lideri vizionari, a unor echipe de specialiști de înaltă clasă și a angajaților profesioniști orientați spre performanță și permanentă adaptare la ceea ce românii așteaptă de la o companie pe care au simțit-o aproape în momente sociale dificile”, mesaj prin vocea Preseditelui COmsiei de sabnate din Senat de
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, Preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului
„Vă felicit pentru rezultatele extraordinare pe care le aveți și vă spun că sunt alături de compania Antibiotice trup și suflet. Am apreciat foarte mult că ați derulat acțiuni concrete pentru păstrarea eficienței antibioticelor peste ani. Este un lucru lăudabil pentru o companie care produce antibiotice și vreau să amintesc despre campania  „Tratăm antibioticele cu grija  pentru un viitor fără grijă!”, o idee grozavă, la care eu am aderat cu convingere. Vă felicit și vă doresc mult succes în continuare și, de ce nu, dezvoltarea de medicamente antivirale, de mare necesitate în momentul actual.”

Răzvan Prisada, președintele Agenției  Naționale a medicamentelor și dispozitivelor medicale din România.
„Este o onoare și bucurie să mă aflu astăzi aici la compania Antibiotice într-o zi istorică care vine după eforturi și investiții susținute pentru a realiza cea mai modernă secție de topice din Europa. Colegii mei au fost prezenți aici timp de două săptămâni pentru inspecții și pot spune că sunt mândru că în România există o capacitate de fabricație la un așa nivel înlat, opozabilă altor unități similare la nivel internațional. Colaborarea dintre ANMDMR și compania Antibiotice, ca și cu alte unități de fabricație,  are la bază un parteneriat deschis și onest, orientat spre îmbunătățire și perfecționare continuă, în beneficiul pacientului. Sunt onorat să vă înmânez astăzi certificatul GMP pentru noua secție și vă urez totodată mult succes. Sunt convins că în zilele pe care le trăim, cu toate provocările de la graniță,  existența unor capacități de fabricație a medicamentelor, aici, în România, capabile să producă în regim de urgență medicamente de calitate, este mai mult decât bine-venită, este o necesitate. Am apreciat modul cum compania s-a mobilizat în producerea în regim de urgență a iodurii de potasiu și asta vorbește de la sine cât de bine este organizată această companie.”

Tiberius Brădățan, Ministru Secretar de Stat Ministerul Sănătății
„Nici nu are rost sa argumentăm cât este de important faptul ca există o companie profitabila, moderna, care poate fabrica medicamente de calitate, mai ales în contextul internațional actual.
Asa cum va este si sloganul, ați reuși sa imbinati stiinta cu sufletul.
Vom fi alături de fabrică, de acest conglomerat de unitati de producție a medicamentelor, pentru a rămâne in continuare a statului. Antibiotice este un stindard pentru Romania și o unitate de prestigiu in cadrul sistemului sanitar național”

Vasile  Asandrei , directorul general  ADRNE
„Am constat că sunteti  o cultură și vă felicit că reușiti să aveți tradiție, viziune, cercetare și să valorificați cea mai de preț resursă: mintea umană. Trebuie să colaborăm pentru implementare de proiecte, mai ales pe partea de cercetare, pentru că fără aceastea nu poate exista un viitor. Sper ca în etapa de fințare 2021-2027 firmele mari să fie eligibile astfel încât compania să poată accesa fonduri pentru programe de cercetare  și inovare.

Prof. univ. dr. Monica Hănceanu, Coordonaror Școala Doctorală UMF „Gr. T. Popa” Iasi.
„Ca reprezentant al UMF Iași doresc să vă asigur de prietenia sinceră a comunității academice și de dorința de intensificare a cooperării și comunicării între universitate și compania Antibiotice, condiție a unei bune funcționări a triunghiului cunoașterii: educație – cercetare – inovare.”

 

Fabrica de Topice VIDEO
Vezi toate noutatile ▸