Protecția mediului @ Antibiotice Iași

Protecția mediului

Compania noastră își desfășoară activitatea protejând natura înconjurătoare. Suntem în permanență preocupați de protecția mediului încojurător și de îmbunătățirea performanțelor de mediu.

Din septembrie 2021, Antibiotice deține Autorizația Integrată de Mediu. Este emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Iași. Acest lucru dovedește că Antibiotice își desfășoară activitatea productivă cu respectarea cerințelor de mediu. Emisiile de poluanți în aer, apă și sol se situează sub limitele prevăzute de legislația în domeniu.

De asemenea, Antibiotice a implementat în anul 2007 un Sistem de Management de Mediu, în conformitate cu cerințele ISO 14001:2004, componentă a Sistemului de Management Integrat (Calitate, Mediu și Sănătate și Securitate Ocupațională). Acesta a fost recertificat de către organismul Lloyd’s Register Quality Assurance, în anul 2014.

Responsabilitatea față de mediu și conștientizarea în rândul angajaților a nevoii de gestionare responsabilă a resurselor s-a realizat și prin programe de responsabilitate corporatistă, precum, „Fii pro natură. Pune suflet!”. Prin acest program se desfășoară proiectul „Livada de la şcoală”. În cadrul acestui proiect, în 2017, s-au plantat 5 livezi cu pomi fructiferi în zonele limitrofe ale companiei. Astfel, se transmite tinerei generații respectul față protejarea mediului înconjurător, dar şi menținerea unui stil de viață sănătos.

Totodată, din 2008, Antibiotice s-a alăturat acțiunii Earth Hour, care a devenit cea mai mare campanie de mediu din toate timpurile. Împreună cu organizații și instituții de pe întreg mapamondul, Antibiotice întrerupe timp de o oră sistemul de iluminat exterior, ca un gest simbolic ce îndeamnă la gestionarea cu responsabilitate a resurselor.

Elemente media referitoare la protecția mediului

Vă invităm să urmăriți filmul de mediu al companiei Antibiotice care prezintă întâlnirea unică, legătura bazată pe cercetare și principii oneste, între apă, aer, sol și oameni.

  1. Programul de prevenire și reducere a cantităților de deșeuri generate din activitatea proprie – 2024
  2. Programul de prevenire și reducere a cantităților de deșeuri generate din activitatea proprie – 2023
  3. Raportul Anual de Mediu 2023