Protectia mediului

Compania noastra isi desfasoara activitatea protejand natura inconjuratoare si fiind preocupata in permanenta de imbunatatirea performantelor de mediu.

Din decembrie 2010, Antibiotice detine Autorizatia Integrata de Mediu, emisa de Agentia Regionala de Protectie a Mediului Bacau, cu o valabilitatea de 10 ani. Acest lucru dovedeste ca Antibiotice isi desfasoara activitatea productiva cu respectarea cerintele de mediu iar emisiile de poluanti in aer, apa si sol se situeaza sub limitele prevazute de legislatia in domeniu.

De asemenea, Antibiotice a implementat din 2007 Sistemul de Management de Mediu, in conformitate cu cerintele ISO 14001:2004, componenta a Sistemului de Management Integrat (Calitate, Mediu si Sanatate si Securitate Ocupationala), care a fost recertificat de catre organismul Lloyd’s Register Quality Assurance, in anul 2014.

Responsabilitatea fata de mediu si constientizarea in randul angajatilor a nevoii de gestionare responsabila a resurselor s-a realizat si prin programe de responsabilitate corporatista, precum, „Fii pro natura. Pune suflet!”. Prin acest program se desfășoară proiectul „Livada de la şcoală” in cadrul caruia in 2017 s-au plantat 5 livezi cu pomi fructiferi în zonele limitrofe ale companiei, prin care se transmite tinerei generații respectul față protejarea mediului înconjurător, dar şi menținerea unui stil de viață sănătos.

Totodata, din 2008, Antibiotice s-a alaturat actiunii Earth Hour, care a devenit cea mai mare campanie de mediu din toate timpurile. Impreuna cu organizatii si institutii de pe intreg mapamondul, Antibiotice intrerupe timp de o ora sistemul de iluminat exterior, ca un gest simbolic ce indeamna la gestionarea cu responsabilitate a resurselor.

Va invitam sa urmariti un filmul de mediu al companiei Antibiotice care prezinta intalnirea unica, legatura bazata pe cercetare si principii oneste, intre apa, aer, sol și oameni.

Puteti consulta aici Programul de prevenire si reducere a cantitatilor de deseuri generate din activitatea proprie.

Puteti consulta aici Raportul Anual de Mediu 2021