Sistemul de Management Integrat

Credem în crearea unei culturi a calității, a responsabilității față de sănătatea angajaților și mediului înconjurător. De aceea, am implementat în Antibiotice un Sistem de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate și securitate ocupațională) care înglobează toate procesele care se desfășoară în companie, începând cu cercetare-dezvoltare, aprovizionare, producție, control și până la distribuția medicamentelor prin partenerii noștri către pacienți.

Sistemul de Management Integrat al companiei este abordat prin prisma aplicării la nivelul companiei a cerințelor de Bună Practică de Fabricație (GMP) și a celor trei sisteme de management guvernate de standardele internaționale:

Sistemul de Management Integrat a fost certificat prima dată în anul 2007, iar ultimul audit a fost realizat de către TÜV Rheinland în 2019.

Sistemul de management al calității

Sistemul de management al calității, corespunzator cerințelor europene EU GMP, a fost primul implementat în compania noastră și a reprezentat baza pentru dezvoltarea actualelor sisteme de management existente (calitate, mediu, sănătate și securitate în muncă). Verificarea respectării sistemului de management al calității se face intern (de specialiștii din Asigurarea Calității) și extern de către furnizori de materii prime, parteneri de afaceri, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și alte autorități străine.

Sistemul de management al calității din Antibiotice a fost făcut compliant și cu cerințele sistemului cGMP SUA (cerințele CFR 210 &211), fapt atestat de inspecția Agenției Medicamentelor și Alimentelor din Statele Unite ale Americii (FDA) din 2013 și reconfirmat în 2015 și 2017.

Această recunoaștere a sporit încrederea partenerilor internaționali în robustețea și performanța sistemului nostru de calitate, făcând posibilă comunicarea într-un limbaj comun și deschiderea către o întreagă lume.

quality_pyramid