Servicii complete la standarde internaționale

Experiența acumulată pe parcursul a 17 ani de activitate ne permite să abordăm diverse tipuri de studii clinice de farmacocinetică:

  • studii în condiții a jeun sau postprandiale, cu administrări în doză unică sau repetată
  • de tip steady-stade pentru medicamente cu eliberare imediată sau modificată, pentru diferite forme farmaceutice (capsule, comprimate, comprimate filmate, comprimate cu eliberare modificată, suspensii) și diferite căi de administrare (orale, topice, injectabile).

În cadrul studiilor farmacocinetice, o etapp importantă o reprezintă cercetarea bioanalitică, care permite cuantificarea unor concentrații foarte mici de substanțe active din diverse matrici biologice, uneori de ordinul femta sau picogramelor per mililitru. Aceasta presupune dezvoltarea și validarea unor metode analitice laborioase care presupun utilizarea unor echipamente de ultimă generație cu precizie înaltă, dar și specializarea avansată a analiștilor, caracteristică centrelor de excelență.

În ultimii ani, în cadrul CSC s-a abordat și cercetarea în domeniul studiilor cu evaluare farmacodinamică, aplicabile la testarea medicamentelor topice care conțin corticosteroizi. În afară de studiile pe subiecți umani (studii „in vivo”), în cadrul CSC se efectuează și studii „surogat” (studii „in vitro”) care au rolul de a simula comportarea medicamentelor în diverse fluide biologice. Astfel, am obținut peste 80 de autorizații de punere pe piață pentru compania Antibiotice și alte 40 de autorizații pentru clienții externi, ca rezultat al cercetărilor clinice.