Sistem inteligent de monitorizare a consumurilor energetice din cadrul Antibiotice SA

Compania Antibiotice SA, principalul producator de medicamente generice antiinfectioase, din Romania, detinatoarea primului loc  la nivel mondial pentru substanţa activa Nistatina, are in derulare un proiect cu Fonduri Europene POIM 6.2 – Sistem inteligent de monitorizare a consumurilor energetice din cadrul Antibiotice SA.

Proiectul se incadreaza in preocuparea permanenta a specialiştilor din cadrul companiei Antibiotice pentru cresterea eficientei energetice, in acord cu legislatia specifica privind eficienta energetica din Romania.

Pentru acest proiect s-a încheiat un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administraţiei publice și Fondurilor Europene.

Obiectivul general al proiectului este “Reducerea consumului specific de energie a companiei Antibiotice SA”.

Proiectul consta in implementarea unui sistem functional de contorizare inteligenta, in vederea monitorizarii consumurilor de energie electrica, gaze naturale si aer comprimat.

Pentru detalii asupra proiectului – click aici

Monitorizarea consumurilor energetice
Din luna ianuarie 2019 va deveni operațional „Sistemul inteligent de monitorizare a consumurilor energetice din cadrul Antibiotice SA”, un proiect de 230.000 euro, din care 200.000 de euro sunt fonduri europene nerambursabile.

Datele privind consumurile, ce sunt înregistrate la nivelul secțiilor și a celorlalți utilizatori de cele 162 de contoare (pentru energie electrică, gaze naturale și aer comprimat), vor fi transmise, la un server central. în timp real, printr-o rețea de fibră optică.

Un soft dedicat va permite transmiterea automată, către toți utilizatorii, a rapoartelor ce conțin consumurile energetice înregistrate.

După analiza acestor date, vor fi stabilite performanțele energetice ale echipamentelor, pentru a identifica măsuri de reducere a consumurilor energetice, a costurilor aferente acestora și a îmbunătăți comportamentul energetic al utilizatorilor.

Pentru detalii asupra proiectului – click aici