Creeaza-ti viitorul!  Perform a+, editia 2022

Daca esti interesat de o cariera in domeniul farmaceutic, aplica acum pentru programul Perform a+ si vei afla de la specialiștii nostri ce inseamna sa contribui la insanatosirea oamenilor, lucrand intr-o companie de medicamente generice cu renume.
La final, cei mai buni au sansa să se alature echipei noastre!

Cui ne adresam?
Incepand cu acest an, programul de formare se adresează studenților din anul final (si masteranzilor/doctoranzilor) din cadrul urmatoarelor institutii de invatamant universitar:

  • Facultatea de Farmacie (Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa” Iasi)
  • Facultatea de Chimie (Universitatea “Al. I Cuza” Iasi)
  • Facultatea de Biologie (Universitatea “Al. I Cuza” Iasi)
  • Facultatea de Inginerie chimica si Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”  (Universitatea Tehnica  “Gh Asachi” Iasi)

Vrei să te inscrii?
Trimite pe adresa resurse.umane@antibiotice.ro, in perioada 20 iunie – 10 iulie 2022, urmatoarele documente:
– CV si scrisoare de intentie
– scrisoare de recomandare din partea unui cadru didactic
– copie după Diploma de licenta (conditie aplicabila masteranzilor)
– adeverință care să ateste media ultimului an absolvit/ certificat de absolvire a ciclului de licenta

Cerințe obligatorii pentru prima etapă de recrutare:

  • student în an terminal/ masterat/ rezidențiat/doctorand al Facultății de Farmacie/ Facultății de Chimie/ Facultății de Inginerie Chimică si protectia mediului/Facultatii de Biologie
  • media ultimului an de studiu absolvit mai mare decat 7;

Ceriterii de selectie
Selectia se va realiza pe baza de analizei CV-urilor și interviu, în perioada 20 iunie – 18 iulie 2021

Dosarul de inscriere in proiect va contine:
 – scrisoare de intenție
 – curriculum vitae
 – descrierea activităților extracuriculare
 – adeverinta privind  media ultimului an absolvit
 – recomandare din partea unui cadru didactic

Observație referitoare la criteriile de neincludere în proiectul Perform a+:
Nu pot fi selectați în program aplicanții care:

  • deja desfășoară activități în alte companii/ instituții/ organizații, cu profil similar cu cel ale companiei Antibiotice S.A.
  • au în derulare (ei sau rude de gradul I/II) firme cu același profil de activitate (în calitate de acționar, administrator, alte funcții de conducere sau calitatea de succesor legal).

Durata programului:
10 săptămâni, impartite astfel:
1. Perioada de lansare a proiectului (promovare, selectie de Cv-uri, semnare documente, etc) – 5 saptamani in luna Iunie/Iulie 2022
2. Desfasurarea propriu-zisa a programului Perform a+ , ediția a VII-a (cursuri, proiecte, evaluari) – 5 saptamani in perioada Septembrie – Octombrie 2022

 La finalizarea programului, cursanții vor primi adeverință în care sunt precizate numărul de ore efectuate, dacă prezența la aceste cursuri/ activități practice este de minim 75%.
După încheierea cursurilor, candidații cu rezultate deosebite  vor putea participa la etapele de selecție pentru posturile vacante din companie, în vederea angajării.
Doar studentii/rezidenttii selectati vor fi contactati pentru participarea la cursuri
Pentru informatii si relatii suplimentare, sunați la telefon: 0232 209 433; Persona de contact, Crina Tonegariu.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Programul Perform a+ este parte a platformei de educare si comunicare continuă pe care compania Antibiotice o dezvoltă cu institutiile de invătămant, in ariile cercetării, marketingului farmaceutic, a orientării profesionale si responsabilitătii fată de pacienti, mediu si societate.

Performa a+ , aflata sub egida Academia a+ , este un program dezvoltat in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iași- Facultatea de farmacie, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi- Facultatea de Chimie, Universitatea „Al. I. Cuza Iasi – Facultatea de Biologie și Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iași – Facultatea de Inginerie chimică si protectia mediului „Cristofor Simionescu”.

Programul Perform a+, inițiat în anul 2016, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași – Facultatea de Farmacie, a reprezentat o cooperare de succes cu mediul academic și un mod de a atrage și a dezvolta farmaciști (studenți în an terminal, rezidenți și doctoranzi) în industria de medicamente generice.

Proiectul Perform a+ urmăreste să promoveze si să insufle studentilor din anul terminal/absolventi (rezidenti, doctoranzi) pasiunea pentru industria farmaceutică si activitătile pe care le implică o carieră in domeniu. Totodată, proiectul oferă posibilitatea completării cunostintelor dobandite pe parcursul anilor de studiu universitar, cu sesiuni teoretice si practice, sustinute prin intermediul mentorilor desemnati din randul angajatilor companiei.

Integrarea si aplicarea cunostintelor dobandite se concretizează la finalul cursurilor in prezentarea, in fata colegilor si reprezentantilor companiei, a unui proiect stiintific individual ce pune in valoare cunoasterea, pasiunea si inventivitatea tinerilor aspiranti la o carieră in domeniul farmaceutic.
După primele sase editii, Perform a+ rămane o oportunitate de cunoastere nemijlocită a activitătilor implicate in procesul de dezvoltare a unui medicament si un proiect ce atestă dorinta companiei de a provoca interesul stiintific al actualei generatii de tineri, pentru cercetare in domeniul farmaceutic.
Rezultatele obtinute in urmă evaluării reprezintă baza de selectie pentru completarea echipelor de specialisti ale companiei Antibiotice.

 

Rezultatele primelor sase editii ale Perform a+:
Ca urmare a desfășurării celor 6 ediții ale programului Perform a+, au fost atrași în proiect mai mulți participanți, si au fost angajati 32 de absolventi, în cadrul structurilor din diverse activitati, 7 dintre acestia au fost selectati si angajati in editia anului 2020 -2021. 

Proiectul „Perform a+” a fost premiat in cadrul Galei EduManager 2017 si a primit Diploma de excelentă pentru rezultatele obtinute.

Marturii ale participantilor:

Marian Mădălin Tiron, castigătorul celui mai bun proiect din editia a III-a a Perform a+
“Mi-a plăcut cursul in intregime, dar cel mai mult laboratoarele de cercetare si oamenii care lucrează acolo, pentru că sunt tineri, energici si ambitiosi. Cand mă gandesc la viitor, cred că cercetarea-dezvoltarea farmaceutică este cea spre care m-as putea indrepta”

Mihaela Paraschiv, participant la a II-a editie a Perform a+
“Proiectul s-a ridicat la nivelul asteptărilor mele. Mi-am dorit sa aflu cu ce se ocupa un farmacist in industrie, ce inseamnă departamentul Cercetare Dezvoltare si in urma proiectului am invătat foarte multe lucruri noi, care mi-au creat o imagine de ansamblu asupra acestui domeni”.

Anca Tifui (Zafton), ocupanta locului I a primei editii Perform a+
“Cred ca cel mai valoros lucru care mi-a ramas in urma acestui proiect este faptul ca am putut vedea echipamentele si dotarea de laborator utilizata in diverse procese tehnologice pe care in facultate le-am invatat doar teoretic.”