Programul Perform a+ este parte a platformei de educare si comunicare continuă pe care compania Antibiotice o dezvoltă cu institutiile de invătămant, in ariile cercetării, marketingului farmaceutic, a orientării profesionale si responsabilitătii fată de pacienti, mediu si societate.

 

 

 

 

 

 

 

Initiat in anul 2016 in parteneriat cu UMF “Grigore T. Popa” Iasi, proiectul Perform a+ urmăreste să promoveze si să insufle studentilor din anul terminal/absolventi (rezidenti, doctoranzi) pasiunea pentru industria farmaceutică si activitătile pe care le implică o carieră in domeniu. Totodată, proiectul oferă posibilitatea completării cunostintelor dobandite pe parcursul anilor de studiu universitar, cu sesiuni teoretice si practice, sustinute prin intermediul mentorilor desemnati din randul angajatilor companiei.
Integrarea si aplicarea cunostintelor dobandite se concretizează la finalul cursurilor in prezentarea, in fata colegilor si reprezentantilor companiei, a unui proiect stiintific individual ce pune in valoare cunoasterea, pasiunea si inventivitatea tinerilor aspiranti la o carieră in domeniul farmaceutic.

După primele trei editii, Perform a+ rămane o oportunitate de cunoastere nemijlocită a activitătilor implicate in procesul de dezvoltare a unui medicament si un proiect ce atestă dorinta companiei de a provoca interesul stiintific al actualei generatii de tineri, pentru cercetare in domeniul farmaceutic.
Rezultatele obtinute in urmă evaluării reprezintă baza de selectie pentru completarea echipelor de specialisti ale companiei Antibiotice.

Rezultatele primelor trei editii ale Perform a+:
• 40 de studenti farmacisti au absolvit programul.
• 10 dintre absolventii proiectului au fost angajati;
Proiectul „Perform a+” a fost premiat in cadrul Galei EduManager 2017 si a primit Diploma de excelentă pentru rezultatele obtinute.
Marturii ale participantilor:

Marian Mădălin Tiron, castigătorul celui mai bun proiect din editia a III-a a Perform a+
“Mi-a plăcut cursul in intregime, dar cel mai mult laboratoarele de cercetare si oamenii care lucrează acolo, pentru că sunt tineri, energici si ambitiosi. Cand mă gandesc la viitor, cred că cercetarea-dezvoltarea farmaceutică este cea spre care m-as putea indrepta”

 

Mihaela Paraschiv, participant la a II-a editie a Perform a+
“Proiectul s-a ridicat la nivelul asteptărilor mele. Mi-am dorit sa aflu cu ce se ocupa un farmacist in industrie, ce inseamnă departamentul Cercetare Dezvoltare si in urma proiectului am invătat foarte multe lucruri noi, care mi-au creat o imagine de ansamblu asupra acestui domeni”.

 

Anca Tifui (fostă Zafton), ocupanta locului I a primei editii Perform a+
“Cred ca cel mai valoros lucru care mi-a ramas in urma acestui proiect este faptul ca am putut vedea echipamentele si dotarea de laborator utilizata in diverse procese tehnologice pe care in facultate le-am invatat doar teoretic.”

 

Pentru detalii privind conditiile de inscriere la editia 2019 a programlui Perform a+ va rugam sa accesati aici