„Medicamente care au făcut istorie”- Webinar Antibiotice 65 ani

Joi, 22 octombrie a avut lor primul webinar aniversar Antibiotice 65 ani, cu tema: Medicamente care au făcut istorie.

Aceasta este prima dintr-o serie de întâniri care se vor desfășura până în decembrie, lună în care compania Antibiotice aniversează șase decenii si jumătate de existență.

La această prima întâlnire online au participat peste 450 de profesioniști în sănătate din diverse domenii medicale precum dermatologie, medicină internă, ATI, pneumologie, pediatrie, ORL, medicină de familie, epidemiologie și boli infecțioase.
Întâlnirea de joi 22 octombrie a fost organizată cu sprijinul partenerului de comunicare profesională: Oameni și Companii și al Asociației Dermatologilor din Moldova, care a susținut creditarea științifică a evenimentului.
“Seria de webinarii, dedicate profesioniștilor din domeniul sănătății, va începe mereu la 6 și 5 după-amiază, tocmai pentru a marca cei 65 de ani de activitate și producție ai companiei Antibiotice Iași, implicarea, progresul și spiritul hipocratic care au transformat Antibiotice într-unul din cei mai importanţi producători români de medicamente generice”, *au precizat organizatorii acestui eveniment.

La întâlnirea cu profesioniștii din domeniul sănătății au fost prezente, alături de dl. Ioan NANI, director general Antibiotice, două personalități ale lumii medicale din țara noastră: doamna prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, doctor în științe medicale în cadrul Facultații de Medicină, U.M.F. “Grigore T. Popa”, Iași și domnul prof. dr. Adrian Streinu Cercel, Managerul Institutului Matei Balș din București.

În cuvântul de deschidere, dl. Ioan Nani, a vorbit despre istoria companiei ieșene, despre drumul său până în prezent dar și despre planurile de viitor pe care le pregătește împreună cu echipa sa:
„Am transformat compania, cu o istorie de 65 de ani, în cel mai important producător român de medicamente generice, cu un portofoliu de peste 150 de medicamente, lider mondial la producţia de substanţă activă Nistatină și lider în producția de flacoane cu pulberi sterile pentru soluții injectabile și a produselor topice”, a pus dl Ioan Nani.
Antibiotice este astăzi o companie de top, cu capacităţi de producţie moderne, aliniată standardelor de calitate naţionale şi internaţionale impuse de piaţa farmaceutică, ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, din 1997.
“Internaţionalizarea afacerii a făcut parte, în ultimii ani, din strategia noastră de business, astfel că Antibiotice dezvoltă astăzi parteneriate pe termen lung cu companii din peste 70 de țări ale lumii, având reprezentanțe în Vietnam, Republica Moldova, Ucraina și Serbia”, a spus dl. Ioan NANI.

În intervenția sa, doamna prof. dr. Daciana Branisteanu, preşedinte al Asociaţiei Dermatologilor din Moldova, a adus în atenția comunităţii medicale lucrarea cu titlul: Dermatocorticoizii – standardul de aur în dermatologie.

Au fost prezentate repere ale parteneriatului Antibiotice – dermatologi, parteneriat susţinut de portofoliul vast atât din punctul de vedere al formelor farmaceutice cât şi în ceea ce priveşte reprezentanţii tuturor celor patru clase de dermatocorticoizi fabricaţi pe platforma de la Iaşi. S-a remarcat importanţa aderenţei la tratament a pacienţilor, cu accent pe beneficiile combinaţiilor medicamentoase precum Nidoflor® – un brand care a scris şi scrie istorie. Aceste aspecte capătă noi valenţe în contexul în care telemedicina ia amploare din ce în ce mai mare.

Recunoscut ca unul dintre cei mai cunoscuți medici infecționiști din România, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, conduce de peste 18 ani Institutul Național de Boli infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti. Domnia sa a susţinut prezentarea De la Penicilină la Moldamin, evidenţiind importanţa tratamentului corect al infecţiei cu streptococ beta-hemolitic de grup A, precum şi a profilaxiei complicaţiilor post streptocice. De asemenea, a atras atenţia asupra lipsei unor programe de sănătate care să ducă la scăderea incidenţei şi la o monitorizare mai atentă atât a pacienţilor cu infecţii streptococice faringiene, cât şi a celor cu sifilis.

Participanţii au adresat domnului director general atât întrebări despre planurile de viitor ale companiei Antibiotice cât şi felicitări pentru eforturile depuse în a susţine sistemul de sănătate din România de la începutul pandemiei.

Întâlnirea de joi 22 octombrie a fost organizată cu sprijinul partenerului de comunicare profesională: Oameni și Companii și al Asociației Dermatologilor din Moldova, care a susținut creditarea științifică a evenimentului.
Inregistrarea evenimentului aici https://youtu.be/SImUUAHNA_8
Vezi toate noutatile ▸