Farmacistii nostri fata-in-fata cu elevi intr-o sesiune de storytelling

Astăzi, două dintre colegele noastre farmaciste și-au spus povestea devenirii lor ca farmacist specialist, susținând o sesiune o storytelling în fața unui grup de elevi, aspiranți la farmacie dar și a doi foști profesori din cadrul UMF Grigore T. Popa Iași. Cei 25 de elevi din clasele a X și a XI veniți în vizită în Antibiotice provin din școli și licee din regiunea Nord – Est a Moldovei, fiind incluși în proiectul Alege să fii farmacist, derulat de Facultatea de Farmacie din cadru U.M.F Iași.


Degajați și însuflețiți de pasiunea pentru profesia lor, colegele farmacist ce activează în domeniile Cercetare și Producție de medicamente, le-au povestit tinerilor cum au fost “cucerite” de disciplina chimie când erau de vârsta lor, sub îndrumarea profesorului potrivit. Au mai povestit despre cum au venit prima oară în contact cu fabrica Antibiotice, cum au ajuns să aleagă o carieră în industria farmaceutică și să se angajeze aici și ce presupune să fii farmacist într-o companie care are în portofoliu peste 150 de medicamente.
“Aveți idee câți oameni se află în spatele acestei capsule ?


O întreagă echipă de operatori chimiști, mașiniști, ingineri chimiști, farmaciști, medici, chimiști, biologi, economiști și reprezentanți medicali, fiecare cu rolul său bine definit ca într-un stup de albine. O familie mare de oameni uniți, profesioniști, ambițioși și mândri că ceea ce fac prin profesia lor aduce un plus de sănătate celor care pășesc pragul unei farmacii sau ajung, din nefericire, în spitale”, a explicat farmacist Ștefana Perian, tehnolog în cadrul secției de producție Capsule
Evenimentul de azi se alătură celor incluse în platforma de comunicare, educație profesională și comportament responsabil față de comunitate pe care compania o dezvoltă cu instituții de renume, precum Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași. Din cadrul acestei platforme, cele mai cunoscute proiecte sunt Școala de vară a+, aflată anul acesta la a X-a ediție și Perform a+ ce tocmai a ajuns la a patra ediție.


“Mulțumim mult gazdelor noastre pentru primirea călduroasă și în special, celor două foste studente la Farmacie care au fost alături de noi astăzi. Prezentarea lor a fost cu adevărat convingătoare, eu însămi fiind impresionată de ceea ce înseamnă să fii farmacist în compania Antibiotice”, ne-a mărturisit, la final, Prof. Univ. dr. Anca Miron, Prodecan Farmacie.
Compania Antibiotice dezvoltă de circa 10 ani programe destinate comunicării în rândul viitorilor absolvenți ai facultăților de Medicină, Farmacie, Biologie, Chimie, Inginerie Chimică și Protecția Mediului, ce presupune o carieră în industria farmaceutică, oferindu-le oportunitatea studenților de a-și completa pregătirea universitară cu o serie de concepte specifice industriei. De altfel, un calcul simplu arată că mai mult de jumătate dintre angajații cu studii superioare din Antibiotice (54%) sunt medici, farmaciști, ingineri chimiști, chimiști, biologi și fizicieni.


„Sunt convinsă că vă întrebați ce înseamnă să fii farmacist și să te ocupi de cercetare dezvoltare într-o companie producătoare de medicamente. Cel mai simplu, ar fi să vă spun că trebuie sa parcurgem tot drumul, de când ia naștere o nouă idee și până când vedem medicamentul realizat și ajuns în mâinile pacientului.
Procesul este lung, anevoios, necesită multă răbdare, trebuie să te perfecționezi continuu, să îți antrenezi mintea astfel încât să cauți răspunsuri la întrebările și problemele care apar pe parcurs, dar ceea ce este cel mai important, în cercetare trebuie să avem mereu în vedere scopul final: cel de a crea medicamente eficiente și sigure, de calitate, dar și accesibile ca preț, astfel încât pacienții să și le poată permite” a declarat colega nostra Anca Țifui, farmacist in Departamentul Cercetare Antibiotice.

Vezi toate noutatile ▸