Trofeul celui mai dinamic producator – exportator din Romania, pentru Antibiotice

Vineri, 14 decembrie 2012, compania farmaceutica Antibiotice a fost desemnata „cel mai dinamic producator – exportator in domeniul medicamentelor”, din Romania.

Decernarea trofeului a avut loc in cadrul Galei Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania, gazduita de Banca Nationala a Romaniei si a luat in calcul performantele a 1.000 de companii care exporta produse in afara tarii.

Evenimentul a fost onorat atat de participarea unor personalitati marcante din domeniul financiar – Florin Georgescu, Ministrul Finantelor Publice, Mugur Isarescu, Guvernator al BNR, Nicolae Vacaroiu, presedinte al Curții de Conturi a Romaniei – cat si de a reprezentantilor companiilor reprezentative pentru exportul romanesc.

Premiata pentru al patrulea an consecutiv la aceeasi categorie, Antibiotice si-a axat, in ultimii ani,  politica de dezvoltare, spre extinderea afacerilor pe plan international, vazuta ca directie strategica de contracarare a efectelor crizei economico – financiare.

„Comertul pe pietele internationale, cu situatii economico-financiare diferite, ne permite dezvoltarea unor politici mai flexibile, reducandu-se astfel dependenta de evolutia imprevizibila a pietei interne. Pe de alta parte, nefiind grevate de taxe suplimentare cum e taxa clawback, incasarile din exporturi sporesc lichiditatile companiei si au o profitabilitate mai ridicata”, a explicat Mihai Stoian, Director Dezvoltare Afaceri Antibiotice.

Pentru anul 2012, compania Antibiotice estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 20 milioane USD, de 2,8 ori mai mare decat cea obtinuta in anul 2008 cand a fost de 7,12 milioane USD.

Vezi toate noutatile ▸