Responsabilitatea față de comunitate și angajați, premiate la Gala Romanian CSR Awards 2021

Compania noastră a obținut astăzi, 8 aprilie 2021, în cadrul Galei Romanian CSR Awards 2021, locul 1 la categoria Susținerea comunității în pandemie, cu proiectul “Solidari cu sistemul de sănătate” și mențiune la categoria Susținerea angajaților, cu proiectul înscris în această categorie fiind denumit “Avem grijă de sănătatea celor dragi”.

Iată că efortul susținut, realizat anul trecut pentru susținerea comunității și a salariaților noștri a ajuns să fie recunoscut public, în cadrul unei competiții care a aliniat la start peste 200 de proiecte de responsabilitate socială, derulate de mai mult de 120 de companii naționale și multinaționale.

“Anul 2020 a fost un an în care am învățat că suntem vulnerabili fără a avea încredere în știință și în solidaritatea oamenilor, un an care ne-a demonstrat cât de mult înseamnă comportamentul responsabil pentru viața noastră, dar și a celorlalți. Este anul în care Antibiotice a fost preocupată, în egală măsură, de starea de sănătate a semenilor, dar și de sănătatea angajaților săi, iar distincțiile primite astăzi sunt expresia recunoașterii la nivel național a faptului că Antibiotice este un brand responsabil”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice Iași.

Printr-un gest de solidaritate și responsabilitate față de sistemul de sănătate românesc, Antibiotice a oferit în plină pandemie donații în valoare de 134.000 euro. Aceste donații s-au concretizat atât in medicamente, materiale și echipamente de protecție oferite spitalelor în funcție de necesități, precum și importante resurse financiare.

Totodată, în contextul nevoilor urgente ale sistemului de sănătate românesc, compania Antibiotice și-a adaptat structura de fabricație pentru a produce biocide pentru suprafețe (soluțiile dezinfectante a+ Oxy și a+ Complex Soluție) și a lansat în fabricație Paracetamol și Novocalmin®, molecule destinate tratamentului asociat COVID-19.

După asigurarea acoperirii nevoii de medicamente pentru pacienții din România, Antibiotice și-a mobilizat eforturile pentru a răspunde favorabil și solicitărilor primite din partea sistemelor sanitare internaționale pentru medicamente antiinfecțioase asociate tratamentului Covid-19. Astfel, Antibiotice a câștigat mai multe licitații la nivel internațional, precum în SUA și Marea Britanie, dar și licitația organizată de Comisia Europeană pentru aproximativ 2.750.000 flacoane Amoxicilina/Clavulanat injectabil, un medicament antiinfecțios esențial din lista Organizației Mondiale a Sănătății pentru tratamentul pacienților Covid-19.

În ceea ce privește susținerea angajaților, Antibiotice a implementat o serie de măsuri destinate protejării sănătății și siguranței angajaților, dar și de reducere a riscurilor de discontinuitate a operațiunilor de livrare medicamente. După cum vă amintiți, au fost derulate campanii de informare permanentă a angajaților în scopul conștientizării și schimbării comportamentelor, s-a organizat transportul propriu al salariaților în cadrul unui program diferențiat, s-a asigurat testarea RT-PCR gratuită a angajaților înaintea revenirii la locul de muncă, precum și posibilitatea consultării gratuite a unui psiholog de către salariații depășiți emoțional de stresul generat de pandemie.

Vezi toate noutatile ▸