Premii pentru cercetatorii din Antibiotice la Congresul National al Farmacistilor

Compania Antibiotice si specialistii sai in cercetarea, dezvoltarea si evaluarea medicamentului au fost recompensati cu doua premii importante in cadrul Congresului National de Farmacie din Romania, desfasurat in luna septembrie 2014, la Iasi.

Evenimentul cu participare internationala a reunit in cadrul prezentarilor stiintifice despre cercetarea medicamentului, tendintele din legislatia europeana şi aspect actuale ale nevoilor paceintului, peste 1600 de farmacisti din toate orase tarii.

Premiul Tanarul Cercetator
Totodata, in cadrul congresului s-au evidentiat tinerii cercetatori care au realizat lucrari stiintifice valoroase, ce ar putea reprezenta descoperiri importante in domeniul farmaceutic. Intre cele 7 premii acordate s-a numarat si cel oferit echipei de tineri specialisti in cercetarea medicamentului pentru rezultatele obtinute in cadrul  Centrul de Cercetare si Evaluare a Medicamentului din Antibiotice.

Valoarea specialistilor in cercetare a fost confirmata si de premiul obtinut în concursul  de e-postere (expuneri stiintifice  realizate in format electronic). Lucrarea “Studii comparative de imbunatatire a solubilităţii celecoxibului prin utilizarea surfactantilor”, realizata de o echipa de 5 cercetatori din Antibiotice a obtinut unul din cele trei premii acordate la categoria Provocări și perspective în tehnologia farmaceutică.

Ambele premii onorează compania Antibiotice orientata in activitatea de cercetare către dezvoltarea de medicamente generice actuale,  accesibile si valoroase terapeutic.

DSC_7548_Decenrare premii Tanarul cerrcetator

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vezi toate noutatile ▸