Medalii de aur pentru Antibiotice la EUROINVENT 2015

Euroinvent 2015In cadrul EUROINVENT 2015, cea mai mare expozitie de inventii, proiecte si cercetari din Sud – Estul Europei, compania Antibiotice a obtinut doua medalii de aur si Premiul la Sectiunea Medicina.

Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii, EUROINVENT, a reunit la Iasi in perioada 14-16 mai expozanti din 32 de state ale lumii care au prezentat peste 400 proiecte de cercetare si inventii ce au concurat in cadrul a 10 sectiuni distincte.

Compania Antibiotice, pentru prima oara participanta la un astfel de eveniment, a obtinut doua medalii de aur pentru inventiile inscrise in concurs, la sectiunea medicina-ingrijirea sanatatii, cu cercetarile realizate in domeniul dezvoltarii produselor farmaceutice Cicatrol®  si Rosuvastatina Atb®.

Informatii despre produse:

Cicatrol®  este un unguent antibacterian, realizat dupa o formula proprie, indicat in tratamentul si prevenirea infectiilor provocate de arsuri, precum si a infectiilor ulcerelor varicoase si altor leziuni traumatice sau incizii.

Rosuvastatina Atb®, un medicament generic cardiovascular, este o statina moderna indicata in                tratamentul hipercolesterolemiei si in preventia bolilor cardiovasculare , pentru a carui formulare Antibiotice a utilizat o metoda noua pe care a brevetat-o la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

La sectiunea medicina-ingrijirea sanatatii din cadrul EUROINVENT au mai fost prezentate circa 35 de inventii apartinand institutiilor de cercetare, universitatilor si firmelor din Romania si peste 30 de inventii propuse de la nivel international.

Intre expozantii romani s-au numarat Institutul de Chimie Macromoleculara Petru Poni, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, Hofigal, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, iar la nivel international au venit cu inventii, pe diferite domenii,  institute de cercetare si universitati din tari ca Marea Britanie, Croatia, Macedonia, India, Indonezia, Egipt, Iran, Irak, Korea, Malaysia, Polonia, Filipine, Moldova.

Vezi toate noutatile ▸