Ideile studenților medicinisti premiate la concursul „Antibioticele – foloseste-le cu grija! Fiecare este responsabil!”

Compania Antibiotice a organizat pe data de 21 martie 2017, în Sala Senat a Universitații de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi festivitatea de premiere a concursului „Antibioticele – DSC_5135foloseste-le cu grija! Fiecare este responsabil!”. La eveniment au participat reprezentanți din conducerea Universitații de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, reprezentanți ai companiei Antibiotice, studenții înscrisi la concurs precum si reprezentanți ai asociațiilor studențesti.

         Concursul de proiecte destinat studenților UMF „Gr. T. Popa” Iasi a fost inițiat de Antibiotice în data de 18 noiembrie 2016, în cadrul campaniei de responsabilitate sociala „Antibioticele – foloseste-le cu grija! Fiecare este responsabil!”. Studenții au fost invitați sa-si puna în valoare creativitatea realizand o campanie integrata de comunicare, al carei mesaj sa promoveze utilizarea raționala a antibioticelor.

„Felicitari companiei Antibiotice pentru aceasta inițiativa deosebita. Concursul a motivat studenții sa-si stimuleze creativitatea spre a transmite informații corecte, bine documentate stiințific dar si de impact mediatic, referitoare la utilizarea raționala a antibioticelor. Înca o data s-a dovedit ca echipele interdisciplinare au performat, realizand cele mai atractive proiecte”, a declarat Prof. Univ. Dr. Monica Hancianu, Prorector responsabil cu relațiile internaționale si parteneriate academice UMF „Gr. T. Popa” Iasi.

DSC_5221_1Pe primul loc, s-a clasat echipa formata din: Oana-Maria Butnaru, de la Facultatea de Medicina Dentara, anul III, si Razvan Caliga, de la Facultatea de Farmacie, anul III. Echipa castigatoare a realizat un proiect complex de comunicare, care a constat în creearea unei pagini web, a unui spot video precum si postere cu informații corecte si relevante privind utilizarea corecta a antibioticelor si prevenirea rezistenței bacteriene.

„Rezistenta la antibiotice este o problema de actualitate si desi antibioticele au revoluționat lumea medicinii, astazi ele risca sa nu mai poata fi utilizate la fel de eficient în anumite infecții cu bacterii rezistente. Am considerat ca este responsabilitatea noastra, de viitori profesionisti în domeniul medical, sa ne implicam în astfel de proiecte”, a declarat Oana Butnaru, Facultatea de Medicina Dentara, anul IIIDSC_5208_2.
Locul al doilea
a revenit echipei formata din Florina Cristina Vîrna, Ana Strainu si Andreea Marin studente la Facultatea de Medicina Generala, anul VI. Studentele au fost protagoniste în patru materiale video interactive, promovand mesaje educative despre consumul responsabil de antibiotice, ce se adresau unor categorii diferite de public.

PDSC_5192_3.1remiul al treilea, a fost castigat de Ana Maria Scutaru, de la Facultatea de Farmacie, anul IV, care a prezentat un film animat ce conține recomandari adresate publicului larg cu privire la problema rezistenței la antibiotice.

„Antibiotice nu este doar un producator de medicamente, este un modelator de oameni, de viitori profesionisti. Prin astfel de provocari, precum concursul lansat catre studenți, Antibiotice demonstreaza responsabilitate fața de tanara generație si-i felicit pentru aceasta”, a declarat Prof. Univ. Dr. Doina Azoicai, UMF „Gr. T. Popa” Iasi.

Compania Antibiotice se implica, alaturi de profesionisti din domeniul sanatații, asociații studențesti si asociații profesionale în susținerea de campanii privind limitarea raspandirii rezistentei bacteriene.

 „Ne bucuram ca un astfel de demers a starnit interesul studenților. Toate proiectele înscrise în concurs conțiDSC_5205n idei si mesaje de comunicare importante privind utilizarea raționala a antibioticelor. Este responsabilitatea fiecaruia din noi, specialisti din lumea academica, studenți, medici prescriptori, farmacisti, pacienți sa contribuim la utilizarea corecta si responsabila a antibioticelor, astfel încat generațiile viitoare sa poata beneficia în continuare de tratamente adecvate ale bolilor infecțioase.Pentru ca prin intermediul nostru, ca producator de medicamente, antibioticele ajung la profesionistii din domeniul sanatații pentru a salva vieți, prețuim cu grija aceste „miracole” si consideram, poate mai mult ca oricine, ca este importanta utilizarea raționala si multa cunoastere pentru a asigura pastrarea eficacitații lor pe termen lung”, a declarat Dr. Mihaela Mosneguțu, director medical Antibiotice.

Vezi toate noutatile ▸