Antibiotice – un brand de angajator de viitor!

Antibiotice a fost gazdă pentru 50 de elevi proveniți din medii defavorizate, incluși în proiectul „Alege să fii farmacist”.
Acest program este derulat de Facultatea de Farmacie din cadrul U.M.F “Grigore T. Popa” Iași, în coordonarea dnei prof. univ. dr. Lenuța Profire – Decan Facultatea de Farmacie.
Din grupul ce ne-a vizizat astăzi, pe lângă elevi din clasele a X și a XI, ce învață la școli din regiunea Nord – Est a Moldovei, au făcut parte și 3 studenți din cadrul UMF precum și 2 mentori: Prof. Univ. Dr. Catalina Daniela Stan și Prof. Univ. Dr. Topciu Cristina.

În prezentarea “Antibiotice, compania unde pasiunea îți devine profesie” oaspeții noștri au aflat câteva din tainele meseriei de farmacist și ce înseamnă să lucrezi efectiv în cadrul unei companii care contribuie de peste șase decenii la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor.

“Sunt farmacist în Antibiotice și iubesc profesia mea” a fost titlul prezentării susținută de: Mădălin Tiron – farmacist Cercetare, care a împărtășit celor tineri bucuria de a profesa ceea ce îi place în baza cunoștințelor acumulate în anii de studii.


Vizita elevilor înscriși în program a inclus laboratoarele din Controlul calității și zone de producție din secția Unguente si Supozitoare, unde farmaciștii noștri le-au explicat tinerilor, aspiranți la această meserie, etapele de producție, de la ingrediente la produsul finit, desore procedurile de lucru și importanța controlului calității pentru fiecare dintre produselor din portofoliul Antibiotice.

După încheierea vizitei, oaspeții noștri ne-au mulțumit pentru oportunitatea de a vizita o companie atât de complexă ca Antibiotice. Unii dintre acești tineri chiar și-au imaginat cum ar arăta prima zi în care vor putea începe lucrul în cadrul uneia dintre secțiile de producție de ultimă generație sau laboratoare ultramoderne pe care le-au vizitat pe parcursul celor doua zile petrecute la noi.
Sperăm că întalnirile din cadrul acestui proiect au facut ca în mintea acestor tineri să prindă contur dorinta de a urma cariera de farmacist si că, într o buna zi, ne vom bucura sa fim colegi!

Vezi toate noutatile ▸