Antibiotice – 63 de ani de continuitate si performanta romaneasca

La doar cateva zile de la aniversarea centenarului romanesc, compania Antibiotice a marcat aniversarea a 63 de ani de activitate, sub mesajul “Continuitate si performanta romaneasca”. La festivitatea organizata marti, 11 decembrie, la sediul companiei, au participat Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, personalitati din domeniul medical si academic, reprezentanti la varf ai autoritatilor publice locale si centrale.

“Pentru noi, traditia inseamna continuitate si recunoastere, iar toti acesti ani care s-au scurs in existenta noastra sunt o dovada a perseverentei si transformarilor pe care le-a parcurs aceasta organizatie. In an centenar, ne dorim ca valorile romanesti sa fie reconsiderate, incurajate pentru a dainui peste timp. Antibiotice SA a continuat sa fie o companie de referinta in mediul de business datorita unei echipei de 1400 de oameni dedicati. Zi de zi, echipa Antibiotice demonstreaza ca Romania se poate afirma in lume si prin fabricarea de medicamente de calitate, la standarde internationale.”, a declarat Ioan Nani, Director General, Antibiotice SA.

La randul sau, Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii a subliniat in alocutiunea sustinuta: “Am simtit si eu, in calitate de proprietar a 53% din actiunile Antibiotice SA, mandria de a fi parte a acestei povesti de succes. Sunt onorata sa fiu aici, sa cinstim impreuna cei 63 de ani de activitate neintrerupta si performanta remarcabila a primei fabrici din Romania si Sud Estul Europei care a produs penicilina, iar ulterior sute de produse farmaceutice care au contribuit la starea de sanatate a acestui popor”. Anul acesta este unul special pentru tara noastra, anul centenarului, dar si un an in care privim spre viitor. Un viitor care ne onoreaza si ne responsabilizeaza in fata unei Europe unite prin preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.” Doamna Sorina Pintea a mentionat ca imbunatatirea accesului cetatenilor romani la servicii de sanatate constituie o prioritate, exprimand convingerea ca Antibiotice SA este un partener care va oferi in continuare solutii viabile in acest context.

Compania Antibiotice este astazi cel mai important producator de medicamente generice cu capital romanesc. Pentru noi, anul 2018 s-a derulat sub semnul continuitatii si performantei, confirmand trendul cresterii constante pe care ni l-am propus sa il sustinem. Printr-un efort important de ordin investitional, menit sa duca la dezvoltarea capacitatii de productie si mentinerea standardelor de calitate pentru care este recunoscuta, compania si-a consolidat afacerea pe plan national si international. Pe piata nationala, compania isi mentine pozitia de lider valoric in categoria produse sterile injectabile beta-lactamice si cea de lider in termeni de volum in segmentul produselor de uz topic (unguente, geluri si supozitoare).

Investițiile masive realizate in ultimii 20 de ani – in retehnologizare, echipamente moderne si alinierea la standardele de calitate internaționale au permis nu doar consolidarea poziției pe piata autohtona ci si dezvoltarea exporturilor. In prezent, 35% din cifra de afaceri a companiei este realizata exportand in peste 70 de țări produse finite si substanța activa Nistatină.  Compania Antibiotice este de altfel lider mondial in producția de Nistatină, iar produsul deține titlul de standard internațional de referințadin punct de vedere al calității. Compania Antibiotice are in acest moment reprezentanțe proprii in Vietnam, Republica Moldova, Ucraina si Serbia.

Despre performanțele acestui brand autentic romanesc vorbesc de la sine si distincțiile obținute de-a lungul timpului: Trofeul ANEIR “Cel mai dinamic producator – exportator de medicamente din Romania” , Ordinul “Meritul Industrial si Comercial” in grad de Comandor – acordat de Presedinția Romaniei. Antibiotice SA este de peste 20 de ani lider al mediului de afaceri romanesc, situandu-se pe primul loc in industria farmaceutica potrivit topurilor realizate de Camera de Comerț si Industrie a Romaniei.

Vezi toate noutatile ▸