Ziua europeana de informare despre antibiotice – 18 noiembrie

„Antibioticele – foloseste-le cu grija! Fiecare este responsabil!”

Afis ZEIAVineri, 18 noiembrie 2016, cu prilejul Zilei Europene de Informare despre antibiotice (ZEIA) compania Antibiotice sustine, in calitate de partener, campania de responsabilitate sociala initiata de Societatea Studentilor Medicinisti Iasi privind informarea populatiei asupra utilizarii corecte a antibioticelor.

Campania ce se desfasoara sub sloganul „Antibioticele – foloseste-le cu grija! Fiecare este responsabil!” debuteaza cu amplasarea unui cort pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant si are ca scop informarea si educarea publicului asupra utilizarii corecte a antibioticelor in vederea pastrarii eficacitatii acestora pentru generatiile viitoare.

Iesenii care au vizitat cortul au primit de la studentii medicinisti si reprezentantii companiei pliante cu informatii utile despre utilizarea corecta a antibioticelor.

„De doi ani organizam in parteneriat cu compania Antibiotice o astfel de actiune de informare. Ca viitori medici, mesajul nostru catre publicul larg este ca antibioticele salveaza milioane de vieti, doar ca trebuie corect administrate si prescrise de catre medic”, a precizat Eliza Maria Froicu, coordonator proiect din cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi.

In cadrul strategiei sale de responsabilitate sociala, Antibiotice se implica in campanii de informare privind utilizarea corecta a antibioticelor, atat alaturi de asociatiile profesionistilor din domeniul sanatatii, cat si alaturi de asociatiile studentesti si asociatiile de pacienti.

18.11 Ziua EU Info Antibiotice 2016 - leaflet

 „Antibioticele au fost considerate, inca de la descoperire, un “miracol”, datorita impactului lor imediat in scaderea mortalitatii. Astazi, acest “miracol” este in pericol, fiind esentiala utilizarea lor cu grija, atat in medicina cat si in agricultura. Este responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa pretuim aceste „miracole”. Consideram ca astfel de campanii vor determina o crestere a nivelului de cunoastere privind utilizarea rationala a antibioticelor pentru pastrarea eficacitatii acestei pretioase resurse terapeutice pe termen lung”, a declarat medic Mihaela Mosnegutu, director Medical, in cadrul Companiei Antibiotice.

In acest an, mesajele de informare catre populatie, in cea de-a 9-a editie a Zilei Europene de Informare despre antibiotice (ZEIA) sunt:

  • nu va tratati singuri cu antibiotice, acestea pot fi prescrise numai de catre medic;
  • antibioticele nu sunt analgezice si nu pot vindeca orice boala;
  • sunt eficace doar in cazul infectiilor bacteriene si nu actioneaza in infectiile virale (raceala si gripa fara complicatii);
  • utilizarea incorecta a antibioticelor are drept rezultat doar bacterii mai rezistente la tratamentele cu antibiotice;
  • utilizarea responsabila a antibioticelor scurteaza suferinte si prelungeste vieti etc.
Vezi toate noutatile ▸