Vizita Bursei de Valori Bucuresti la Antibiotice

Antibiotice a primit ieri vizita unei delegatii din partea Bursei de Valori Bucuresti, reprezentanti ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si a unor brokeri.
Acestia s-au aflat la Iasi cu prilejul unui workshop dedicat mediului de afaceri intitulat “Investeste pentru viitor!”

Ioan Nani, Director General Antibiotice a adus in atentia invitatilor evolutia companiei pe actiuni, si performantelor acesteia pe piata locala si internationala de medicamente. S-au prezentat planurile de dezvoltare a afacerii pe termen mediu si lung prin parteneriate strategice complexe în domenii precum produsele noi și dezvoltarea prezenței pe piețele externe.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii Bursei de Valori au adus in discutie oportunitatile pe care piata de capital romaneasca le ofera societatilor pe actiuni. In acest sens, au fost enumerate cateva propuneri pentru utilizarea parghiilor si mecansimelor bursiere dedicate finantarii investitiilor, una dintre acestea fiind lansarea de obligatiuni pe piata de capital. 

“Faptul ca statul este actionarul principal al companiei ofera incredere investitorilor ca isi vor recupera investitiile si ii poate determina sa gandeasca planuri pe termen lung in acest domeniu ofertant”, a declarant Sorin Naș, Secretar de Stat, in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
In cadrul intrevederii s-a discutat si despre posibilitatea implementarii la Antibiotice a Stock Action Plan, un instrument de rascumparare pe Bursa de Valori a propriilor actiuni care prevede oferirea de pachete de actiuni catre proprii angajati.

“Se stimuleaza astfel interesul direct pentru rezultatele companiei si aceasta poate fi o buna masura de retentie si fidelizare a personalului dvs. In acelasi timp, aceasta facilitate va contribui la educatia financiara a salariatilor companiei”,  a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.
Intalnirea s-a incheiat cu o vizita in Sectia Produse Parenterale unde li s-a prezentat fluxul de productie al pulberilor sterile pentru solutii injectabile, etapele de fabricatie precum si modul de implementare a serializarii si respectarea procedurile ce tin de managementul calitatii.

ISTORIC: Actiunile companiei Antibiotice sunt listate la Bursa de Valori din Bucuresti, categoria Premium, din aprilie 1997. In acelasi an, actiunile companiei au fost incluse in componenta indicelui BET (Bucharest Exchange Trading Index).
In 2005 actiunile ATB intra in structura indicelui ROTX (Romanian Traded Index) al Bursei din Viena, iar in 2007 in cea a indicelui Dow Jones Wilshire Global Total Market Index al Bursei din New York.

Vezi toate noutatile ▸