Peste 500 de elevi ieşeni au avut ocazia de a vedea cum se fabrică medicamentele la Antibiotice

Peste 500 de elevi ieseni au avut ocazia de a vedea cum se fabrica medicamentele la Antibiotice
“Scoala altfel” a adus in vizita la compania Antibiotice peste 500 de elevi ieseni din clasele primare, gimnaziu si liceu.

Copiii au avut ocazia sa descopere cum se fabrica medicamente sub forma de pulberi sterile injectabile, capsule, comprimate, unguente, creme, geluri si supozitoare in sectiile de fabricatie ale companiei.

“Ca în fiecare an, in cadrul programului “Scoala altfel” deschidem portile pentru copiii care au curiozitatea de a cunoaste compania, de a vedea cum se fabrica medicamentele, precum si ce inseamna cercetare in domeniul farmaceutic. Curiozitatea pe care o vedem in ochii lor atunci cand viziteaza sectiile de fabricatie si le prezentam procesele de productie a medicamentelor, ne face sa speram ca poate va prinde radacini si in perspectiva, unii dintre ei, vor deveni viitorii specialisti ai acestei companii”, a declarat Mihaela Melinte, Consilier Comunicare, Antibiotice.

Vizitele in sectiile de productie si in Centrul de Cercetare-Dezvoltare al companiei au incitat curiozitatea elevilor care şi-au manifestat dorinta de a cunoaste cat mai multe detalii din procesul de fabricatie a unui medicament.

“M-am bucurat ca am avut ocazia ca impreuna cu elevii mei sa vizitam Antibiotice, aceasta companie etalon a urbii noastre. Bunavoinţa, rabdarea angajatilor care au explicat copiilor despre medicamente, despre cum se fabrică şi ajung apoi în farmacii, precum şi secţia pe care am vizitat-o m-au impresionat plăcut. Aceste activitati cu caracter non-formal sunt pe placul copiilor, a explicat Neculai Bazdaga, invatator la scoala Stefan Barsanescu, Iasi.

Compania Antibiotice ofera în fiecare an elevilor din liceele cu profil de chimie, posibilitatea efectuarii stagiilor de practica. De asemenea, în cadrul proiectului “Scoala de vara a+”, iniţiat de Antibiotice în anul 2010, studenţii aflaţi în ultimii ani de studiu la facultatile de profil ale Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gh. T. Popa” din Iasi, urmeaza cursuri pentru a se familiariza cu noţiunile specifice industriei farmaceutice.

COLAGE 5Antibiotice on facebook

Vezi toate noutatile ▸