Perspective noi de afaceri dupa CPhI Paris, evenimentul farmaceutic al anului 2014

La inceputul lunii octombrie, compania Antibiotice a participat, pentru al doisprezecelea an consecutiv, la cel mai important eveniment mondial din industria farmaceutica, Chemical and Pharmaceutical Ingredients Worldwide (CphI Worldwide) care, anul acesta la Paris, a reunit peste 2500 de expozanti.

Echipa Antibiotice prezenta la targ a avut 160 de intalniri de afaceri atat cu parteneri traditionali din SUA, Canada, Marea Britanie, Danemarca, cat si noi parteneri din Africa de Sud, America Centrala si de Sud, interesati in dezvoltarea de colaborari privind produsele Antibiotice.
Astfel, s-au discutat strategiile de vanzari si s-au demarat 7 noi proiecte de anvergura privind dezvoltarea formelor si claselor terapeutice din portofoliul firmei. Toate aceste proiecte vor contribui la cresterea cifrei de afaceri la export cu 30% in urmatorii 3-5 ani.

In urma procesului de inregistrare, pulberile sterile injectabile vor patrunde pe noi piete de desfacere din America de Nord si de Sud (Canada, Columbia), Europa (Marea Britanie, Tarile Baltice, Ucraina) si Australia. ”Finalizarea cu succes a inregistrarilor produselor injectabile va genera o productie suplimentara pentru Antibiotice estimata la aproximativ 8 milioane flacoane de peniciline injectabile”, a declarat Mihai Stoian, Director Dezvoltare Afaceri Antibiotice SA.

Produsele topice (unguente, creme, geluri) ale companiei au generat un interes deosebit pentru piete cum ar fi SUA, Canada, Mexic, Marea Britanie, Germania, Spania. Avantajul competitiv al Antibiotice pe acest segment de piata este conferit de traditia si expertiza in fabricarea, formularea, realizarea studiilor clinice si a documentatiei necesare pentru inregistrarea produselor topice, care ii permit sa acceseze aceste noi piete. Dezvoltarea de proiecte pentru aceste produse vine in perspectiva realizarii unei noi capacitati de productie pentru produse topice si supozitoare si se incadreaza in directia strategica de dezvoltare a afacerilor companiei pentru perioada 2014 – 2020.

1-CpHI

Vezi toate noutatile ▸