Perform a+ un program de succes

In luna iulie, desfasurarea programul “Peform a+” a ajuns la final, cei noua participanti (studenti si farmacisti rezidenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa, Iasi) au parcurs sub indrumarea mentorilor Antibiotice activitati specifice industriei farmaceutice.

Dupa cele șapte săptămâni de expuneri teoretice si aplicatii practice, fiecare participant a prezentat, in fata colegilor participanti si a reprezentanților Antibiotice, proiectul de absolvire a programului „Perform a+” cu tema „formularea unui supliment alimentar” (compozitie, motivatia compozitiei propuse, forma farmaceutică, etapele dezvoltării acestuia, tehnologia necesară, aspecte particulare ale proiectului).
Proiectele prezentate au inclus informatiile dobandite de participanti pe parcursul perioadei de pregatire despre formularea unui produs sub forma de comprimat sau capsula, bazandu-se pe creativitatea acestora in selectarea ingredeientelor. In urma evaluarii cel mai mare punctaj a fost acordat proiectului sustinut de Mihaela Paraschiv, studentă în anul V la Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Iasi.

“Proiectul Perform a+ a apărut la orizontul curiozității mele profesionale la momentul potrivit. In practica din timpul facultatii, am reușit sa aflu doar ce inseamnă farmacia de circuit deschis și nu și ce înseamnă să fii farmacist în industrie. Industria parea un domeniu greu de atins, necesitând o ieșire din spațiul de confort al oricărui student la Farmacie. Probabil acest fapt m-a și atras, faptul că experiența promitea a fi una memorabilă”, ne-a declarat studenta Mihaela Paraschiv.
„În urma acestui program, mi-am dat seama că mi-ar plăcea foarte mult să lucrez în industrie, iar oamenii pe care i-am întâlnit la Antibiotice constituie un colectiv extraordinar, prin pregătirea profesională, precum și prin comportamentul demn de admirat. Coordonatorii proiectului au fost foarte receptivi cu noi, ne-au dat sfaturi, ne-au răspuns mereu la întrebări și ne-au provocat să găsim și singuri explicații.
Consider că acest domeniu mi-ar aduce satisfacție profesională. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia de a participa la Perform a+, a fost o experiență unică, ne-a mai spus studenta Mihaela Paraschiv a cărei lucrare a obținut punctajul cel mai bun.

„Ne-am dorit ca experiența de la Antibiotice sa fie un imbold pentru dorința participantilor de a fi cercetători intr-o companie de medicamente generice. Antibiotice a creat acest program de practică cu scopul precis de a identifica inca din anii terminali ai studiilor  tineri cu inclinatie spre activitatea de cercetare. și Regulatory Affairs, pe care sa ii atragem pentru colaborare pe termen lung”, a spus dna Mihaela Moșneguțu, director Medical.

          

Perform a+ a aratat inca o data ca Antibiotice, prin specialistii sai, prin structura si dotarea laboratoarelor, prin stiinta si rigurozitatea cu care dezvolta medicamentele, are
capacitatea de  starni uimirea in ochii generatiilor de tineri, dupa aceasta experienta acestia dorindu-si sa se alature companiei in domeniul cercetari-dezvoltarii.

I-am întrebat pe cei zece participanți la program, dacă Perform a+  s-a ridicat la nivelul așteptărilor cu care au venit la Antibiotice.
Iată ce ne-au răspuns (in ordinea descendentă a notelor obținute):

Mihaela Paraschiv
Da, proiectul Perform a+ s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele. Mi-am dorit sa aflu cu ce se ocupa un farmacist in industrie, ce înseamnă
departamentul Cercetare Dezvoltare si in urma proiectului am învățat foarte multe lucruri noi, care mi-au făcut o imagine de ansamblu asupra acestui domeniu.
Cel mai mult mi-a plăcut ca am reușit să dezvoltam chiar noi o forma farmaceutică. Am învățat să gândim excipienții, cantitățile, metoda de preparare,
lucru care mi s-a părut provocator. Totodată am învățat să nu ne lăsam descurajați de eșec si sa încercăm mereu sa rezolvam problemele care apar.
Cu siguranță după aceasta experiență vom privi altfel medicamentele și suplimentele alimentare,
și conștientizez cât de multă muncă se ascunde în spatele
obținerii unor produse de calitate, sigure și eficace.

 

Ramona Daniela Sturzu

Mai mult decât atât! Din punctul meu de vedere, perioada în care a decurs acest stagiu a fost una activa, motivanta,  captivanta cât și o

perioada pentru auto-descoperire.  Cu ocazia acestui proiect am avut o ocazia sa descopăr alte aspecte privim meseria de farmacist,

sa descopăr un adevărat profesionalism din spatele medicamentelor și sa îmi doresc sa fiu parte din această echipa.

 

Vrinceanu Ana-Maria

Programul Perform a+ a fost o experiență frumoasă. Mă bucur că am avut șansa să particip și pot spune că s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele.

După programul Perform a+, parcă tot ceea ce mi se părea inutil la facultate, acum are sens, pentru că le-am văzut utilitatea practică.

 

 

Roxana Ioana Gavril
Sunt foarte incantata ca am luat parte la proiectul Perform A+! In aceste săptămâni am aprofundat noțiunile teoretice cunoscute din facultate, am văzut cu ochii mei câtă muncă este depusă pentru a duce la bun sfârșit un produs farmaceutic și câți oameni își unesc cunoștințele pentru ca totul să iasă perfect.
Mi-a plăcut foarte mult ideea de a face un comprimat de la zero, de a ne gândi noi la toate aspectele legate de formulare si de a vedea efectiv rezultatul gândirii noastre.Îmi place ideea de a începe un proiect de la zero, de a studia piața și de a încerca să obții produsul pe care pacientul și-l dorește. De asemenea, prin proiectul pe care trebuie noi să îl realizăm, am înțeles într-o mică măsură ce nivel de muncă trebuie depus pentru a obține un produs farmaceutic/supliment alimentar. Mi se pare o adevărată provocare munca de Cercetare și Dezvoltare Farmaceutică, iar bucuria de a vedea pe piață produsul tău cred, cu adevărat, că este o satisfacție enormă! 

 Georgiana Ciobanu

Pe tot parcursul anilor de facultate am încercat să experimentez cât mai multe oportunități oferite de domeniul pe care îl studiam.
M-am bucurat enorm când am auzit, aplicat și ulterior participat în ceea ce numesc acum „must do” al studenților farmaciști.
Programul Perform a+ mi-a oferit contextul de a înțelege cuvântul „cercetare” și ce presupune într-o companie farmaceutică, m-a pus în contact
cu oameni pasionați de ceea ce fac și în care am găsit răbdare, spirit didactic și dorința de a împărtăși cunoștințele lor cu noi.
În urma fiecărei întâlniri plecam motivată să aplic ce învățam în proiectul pe care l-am avut de pregătit, convinsă că după dobândirea statutului de
„farmacist” voi alege calea industriei farmaceutice și determinată de anvergura impactului fiecărei decizii ori acțiuni care se întâmplă în spatele unui logo care face cinste comunității farmaceutice ieșene: „a+”

 Oana Maria Ionescu

Prin intermediul acestui program am văzut cu adevărat ce înseamnă formularea, noțiunile teoretice s-au materializat

într-un mod cum nu se poate mai plăcut.

 

 

Andra Mădălina Cănila

Da, cu siguranță s-a desfășurat la un nivel înalt și sunt bucuroasă că am participat pentru că am avut doar de câștigat

din această experiență.

 

 

Mihaela Georgiana Boboc

Acest program reprezintă o oportunitate de care trebuie să ne bucurăm pentru că probabil este cam singura unde putem vedea

practic, în sfârșit, tot ceea ce am învățat. Per total, nota 10 pentru program, iar pentru voi, ca oameni, profesioniști și echipă 10 cu felicitări. 

 

 

Olariu Andreea

Da, am primit cunoștințe noi si  mi-am format acea imagine întreaga a conceptului de medicament care mă face să arăt mai mult “respect”
medicamentelor, ba  mai degrabă  muncii ce stă in spatele unei astfel de creații. Cu siguranță mai  sunt  multe de învățat, dar timpul petrecut
în cadrul acestui program a fost unul util pentru că am înțeles că formularea nu e atât de simplă cum îmi imaginam, ci e mai degrabă un proces
laborios și dificil, ce ține cont și de posibilități. Foarte mult m-a ajutat să înțeleg  conceperea unui produs farmaceutic, faptul că a trebuit să fac proiectul
propus.

 

Gabriela Fotea
Din punctul meu de vedere programul s-a ridicat la nivelul așteptărilor deoarece am cunoscut mai multe laturi ale acestui concept de p roducție de  medicamente generice.

   

Perform a+ es te un p rogram de practică   destinat studenților din anii terminali și absolvenților. Realizat în colaborare cu UMF și Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași,
programul urmărește identificarea și atragerea, ca viitori angajați în cadrul companiei, a studenților și absolvenților cu diferite specializări.

 

Vezi toate noutatile ▸