Omagiu pentru viata

Angajatii Antibiotice au donat sange de Ziua Mondiala a Sanatatii

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii, luni, 8 aprilie 2013, sub indemnul “Doneaza sange, salveaza o viata!”, un numar de 60 de actuali si fosti angajati Antibiotice au facut un gest voluntar si valoros donand sange.

„Este al treilea an consecutiv de cand particip la aceasta campanie. Este o ocazie buna ca prin intermediul unui efort minim sa contribuim la salvarea vietii oamenilor din spitalele iesene”. a declarat Ionut Parpauta,  Consilier Juridic in cadrul companiei Antibiotice.

Aflata la a treia editie, aceasta actiune organizata de Fundatia “Antibiotice – Stiinta si Suflet” este derulata in parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvina (CRTS) Iasi. Rezervele scazute ale centrului, precum si nevoia continua de sange din spitalele iesene au determinat Fundatia “Antibiotice Stiinta si Suflet” sa asigure continuitatea acestui proiect, organizand si in acest an o actiune de donare in randul angajatilor Antibiotice.

„Multumim companiei Antibiotice si salariatilor sai pentru gestul pe care l-au facut astazi” a declarat dna. dr. Andreea Vatamanu, purtator de cuvant al CRTS Iasi.

Actiunea de recoltare a avut loc in cadrul unitatii clinice a Centrului de Cercetare-Dezvoltarea a Antibiotice, fiind realizata de catre specialistii din CRTS care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu aparatura si logistica necesara recoltarii de sange de la voluntari.

Fiecare angajat participant la actiune a primit o bratara rosie cu inscriptia “Voluntar Antibiotice”. In acest fel se urmareste crearea unei comunitati active de voluntari care sa participle la toate actiunile de responsabilitate fata de comunitate, care sunt desfasurate prin intermediul Fundatiei “Antibiotice Stiinta si Suflet”.

DSC_7489_site

Vezi toate noutatile ▸