Antibiotice a primit doua premii la Gala Romanian CSR Awards

Compania Antibiotice a obtinut doua premii la Gala „Romanian CSR Awards 2019”: locul I si trofeul la categoria “Campanii interne de CSR” pentru proiectul „Doneaza Sange! Pune suflet pentru viata!” si o mentiune la categoria “Sustinerea angajatilor” pentru proiectul „Fiecare dintre noi poate salva o viata – Curs de prim ajutor” pentru angajatii Antibiotice”.
Evenimentul organizat de CSR Media a avut loc miercuri, 10 aprilie 2019, la Bucuresti si ofera recunoastere celor mai bune proiecte de responsabilitate sociala corporativa (CSR) derulate de companiile din Romania in anul 2018. In aceasta competitie au fost inscrise 176 de proiecte din partea a 100 de firme care deruleaza campanii de responsabilitate sociala.

Programul „Doneaza Sange! Pune suflet pentru viata!” premiat cu locul I a devenit o traditie in compania Antibiotice, desfasurandu-se in mod constant din anul 2010, ultima sa editie, cea de-a 16-a, derulandu-se la o zi distanta de la acordarea premiului, pe 11 aprilie. Proiectul ce se bucura de implicarea activa si voluntara a angajatilor, a fost initiat in vederea completarii deficitului de sange pe care il inregistreaza permanent spitalele din zona Moldovei. Prin puterea exemplului oferit de angajatii companiei este promovat in comunitate spiritul civic privind necesitatea donarii benevole de sange. In cei 8 ani de campanie s-au inregistrat 800 de donari de sange si peste 2400 de vieti salvate.

Cel de-al doilea proiect premiat „Fiecare dintre noi poate salva o viata!” a fost initiat in 2018, fiind desfasurat in contextul Zilei Mondiale de Prevenire a Stopului Cardiac. Proiectul a avut drept scop promovarea masurilor de prim ajutor in randul a 100 de salariati ai companiei Antibiotice, dar si responsabilizarea acestora in situatii de urgenta pentru a veni in sprijinul semenilor. Cursul a fost sustinut in parteneriat cu serviciul SMURD Iasi si va continua in 2019 astfel incat numarul de salariatilor ce detin notiuni de prim ajutor utile atat in mediul profesional cat si in afara acestuia sa creasca.

„Acordarea celor doua premii ne onoreaza, ne mobilizeaza si responsabilizeaza. Proiectele de responsabilitate sociala pe care le derulam in cele patru mari domenii – sanatate, educatie, social si protejarea mediului – isi propun sa aduca un plus de valoare si sa contribuie constant la dezvoltarea comunitatii. Fiind responsabili si prietenosi in comunitatile din care facem parte, ne asiguram ca impreuna construim un viitor mai bun pentru noi si cei din jurul nostru, contribuind la imbunatatirea starii de sanatate si protejarea mediului inconjurator”, a declarat Ioana Tode, presedinte al Fundatiei „Antibiotice Stiinta si Suflet”.

Cele doua premii se alatura celui primit in 2018 din partea CSR Media, respectiv – premiul al treilea pentru Bursele “Stiinta si suflet”. Proiectele si campaniile de CSR ale companiilor din Romania premiate participante la gala sunt cele care duc la imbunatatirea si schimbarea in bine, pe termen lung, a calitatii vietii angajatilor, clientilor si comunitatilor din Romania.

 

https://bit.ly/2Gw0KYX

https://bit.ly/2ICCHee

Vezi toate noutatile ▸