Antibiotice a participat la Ora Pamantului

Antibiotice a participat direct la Ora Pamantului, alaturi de multi dintre angajatii si colaboratorii sai, care au stins lumina, la randul lor, si acasa. Sambata seara, pe 28 martie 2009, la ora 20:30, Antibiotice a stins simbolic luminile, pentru o ora, in anumite zone ale companiei, fara a compromite desfasurarea activitatii pe platforma.

„La Antibiotice, gestul simbolic de a stinge lumina a indemnat la gestionarea cu responsabilitate a resurselor (de la consum pana la reciclare) ca prim pas in protejarea mediului. Antibiotice a implementat inca din vara anului trecut un program de economisire a energiei care, pe langa reducerile de costuri, contribuie si la protectia mediului”, a spus CocaCascaval, Director General.ora_pamantului_2009

„A stinge lumina in OraPamantului e un indemn la schimbarea modului de a gandi si actiona, pentru ca e prima data in istorie cand schimbarile climatice se datoreaza nu evolutiilor naturale, ci actiunilor noastre, ale oamenilor.

In prezent, cea mai mare amenintare pentru viata pe Pamant este schimbarea climei. Una din oportunitatile crizei economice globale este sansa de a schimba fundamental modul de gestionare a resurselor, protejand mediul prin inlocuirea tehnologiilor poluante si folosirea energiilor alternative.

Cred ca am invatat o lectie importanta: ca si criza, schimbarile climei ne afecteaza global, pe toti deopotriva, pe orice continent ne-am afla. De aceea, responsabilitatea schimbarii revine fiecaruia dintre noi, deopotriva cetateni, companii sau guverne” a adaugat Coca Cascaval.

Participarea Antibiotice la campania „Ora Pamantului” este inclusa in Programul de mediu „Fii Pro Natura, pune suflet!” pe care compania l-a demarat in 2008. In acest an, programul va include proiecte de informare a propriilor angajati privind protectia mediului, actiuni de economisire a energiei, colectare si reciclare a deseurilor, plantare de copaci, precum si sarbatorirea Zilei Mediului si participarea la Saptamana Mobilitatii Europene.

Compania Antibiotice este cel mai important producator roman de medicamente generice. 
Antibiotice acorda o importanta deosebita dezvoltarii sale durabile protejand mediului, sanatatea si securitatea angajatilor. Antibiotice este prima companie farmaceutica din Romania ce a implementat Sistemul de Management Integrat: calitate, mediu, sanatate si securitate in munca. 

Vezi toate noutatile ▸