Antibiotice, 60 de ani de continuitate si performanta romaneasca

Compania Antibiotice Iasi, cel mai important producator roman de medicamente generice a implinit in luna decembrie 60 de ani de existenta pe piata farmaceutica. Aceasta aniversare a fost marcata de mai multe evenimente, printre acestea desfasurandu-se la sediul companiei o conferinta speciala intitulata “Antibiotice – 60 de ani de continuitate şi performanta in industria farmaceutica romaneasca”.

La eveniment au participat personalitati importante ale comunitatii medicale, reprezentanti ai agenţiilor de reglementare si ai asociatiilor profesionale din domeniu, reprezentanti ai institutiilor financiare si bancare, institutii academice, parteneri de afaceri. Invitatii au subliniat rolul important pe care Antibiotice îl are în sistemul de sănătate din România, considerând-o un reprezentant de prim rang al industriei farmaceutice româneşti.

“De-a lungul timpului am continuat sa ne transformam ca organizatie, sa evoluam ca profesionisti, ajungand astazi sa masuram varsta pe care o miplinim in multiple feluri: in starea de sanatate adusa milioanelor de oameni, în standardele de calitate internationale asimilate si respectate, in performanta de a deveni un brand autentic romanesc recunoscut atat pe plan naţional cat si international”, a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.ATB1-1

Evolutia constant pozitiva a companiei se reflecta in indicatorii financiari si obiectivele de business atinse. Valoarea veniturilor din vanzari a inregistrat o creştere de 48% în ultimii 6 ani, iar profitul brut a crescut cu 24 milioane lei in aceeaşi perioada, ajungand la finele anului 2014 la valoarea de 37,4 milioane lei. In acelaşi timp, cu o capitalizare bursieră de peste 78 milioane lei, Antibiotice a fost declarată cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucuresti, din sectorul producătorilor de medicamente, având o prezenţă continuă de peste 18 ani pe piaţa de capital.

Antibiotice, cel mai important producator roman de medicamente generice si-a creat un portofoliu complex de 159 de medicamente ce acopera 12 clase terapeutice adresate afectiunilor cardiovasculare, oncologice, sistemului nervos central, dermatologic, tract digestiv si metabolism. In prezent, Antibiotice este un exportator de referinţa in mai mult de 70 de tari ale lumii, cu un numar de 70 de medicamente. Substanta activa Nistatina este cel mai vandut produs la export, pentru care Antibiotice a devenit lider mondial, din anul 2013.

Vezi toate noutatile ▸