Angajatii Antibiotice au donat sange!

Clipboard(2)

Pentru al cincilea an consecutiv, angajatii Antibiotice au donat sange, marti, 21 aprilie 2015, constientizand nevoia acuta de sange din spitale.

Rezultatul: 53 de donatori, 27 litri de sange, mai mult de 100 vieti salvate! Acestea sunt cifrele celei de-a opta campanii de donare de sange si prima de anul acesta desfasurata in cadrul companiei Antibiotice.

Sub indemnul “Doneaza sange! Pune suflet pentru viata!”, angajatii companiei Antibiotice au raspuns pozitiv campaniei de donare de sange, organizata ieri, 21 aprilie, de Fundatia “Antibiotice – Stiinta si Suflet” in parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvina (CRTS) Iasi. „Mi s-a parut o ocazie foarte buna sa fac ceva pentru comunitate. In plus, aceasta campanie vine atat in intampinarea noastra, a angajatilor care doresc sa doneze insa nu dispun de timp, cat si a nevoii de completare a rezervelor de sange necesar in spitale”, a declarat  Razvan Tataru, consilier juridic, unul din cei 53 de donatori, participant la 4 donari succesive.

Atat Antibiotice, cat si Fundatia „Antibiotice – Stiinta si Suflet” considera ca a da o sansa in plus la viata cazurilor urgente, oamenilor aflati in suferinta, printr-o donare voluntara de sange, este un gest uman si firesc.

„Ne bucuram sa vedem ca in timp aceasta initiativa a devenit o traditie. Am ajuns astazi la a 400 donare de sange, ceea ce, conform statisticilor, inseamna ca am ajutat la salvarea a mai mult de 850 de vieti. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne motiveze sa continuam un program care arata dorinta noastra sincera de a face o fapta buna.” a declarat Ioana Tode, Presedinte al Fundatiei „Antibiotice – Stiinta si Suflet”.

Actiunea de recoltare a avut loc in cadrul unitatii clinice a Centrului de Evaluare a Medicamentului Antibiotice, fiind realizata de catre specialistii din CRTS care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu unitatea mobila de recoltare. „Avand in vedere rezervele foarte scazute de la Centru suntem bucurosi ca ducem mai departe traditia impreuna cu cei de la Antibiotice. Cu siguranta astazi am reusit sa salvam din nou viata mai multor semeni de ai nostri.” a declarat dr. Andreea Vatamanu, Purtator de cuvant al Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Iasi.

Vezi toate noutatile ▸