Webinar aniversar Antibiotice 65 ani  – ”Lucrăm de-o viaţă pentru viaţă”

Ieri a avut lor cel de-al doilea webinar aniversar Antibiotice 65 ani, intitulat Lucrăm de-o viaţă pentru viaţă, de această dată invitaţii fiind farmacişti. Putem spune ca la Antibiotice se lucrează de-o viaţă, pentru viaţă, aceasta fiind şi tema webinarului care ne a oferit invitaţilor o imagine de ansamblu a portofoliului companiei, respectiv preocupările pentru dezvoltarea de antiinfecţioase, medicamente topice sau suplimente alimentare.
La această întâlnire online au participat un număr de peste 480 farmacişti din întreaga ţară.
Domnul prof. dr. Dumitru Lupuliasa, U.M.F. “Carol Davila” București, Președinte al Colegiului Farmaciștilor România şi coordonatorul ştiinţific al evenimentului, a deschis sesiunile de comunicare profesională, prezentând lucrarea cu tema: Antibioticele Mileniului III.

Domnul profesor a pus accent în prelegere pe mesaje precum “cheia antibioterapiei raţionale” respectiv identificarea acelor pacienţi care necesită tratament antibiotic şi optimizarea terapiei lor pentru a ajunge rapid la vindecarea clinică şi bacteriologică. Farmaciştii participanţi au aflat astfel despre Antibiotiocele Mileniului III, un program al companiei Antibiotice pentru susținere a bunelor practici în utilizarea antibioticelor în România. Este important ca mesajele comunității medicale să nu genereze o imagine negativă asupra beneficiilor reale ale utilizării corecte a antibioticelor. In finalul prezetării, s-a adus în atenţia farmaciştilor MOLDAMIN®  ca soluție simplă și eficientă în tratarea și profilaxia infecției cu Streptococ beta-hemolitic de grup A și recomandare de primă intenție în infecția sifilitică.

Sănătatea femeii, care trebuie să reprezinte o preocupare a oricarui sistem de sănătate  a fost subiectul abordat de doamna Prof. Dr. Cristina Dehelean, coordonator   al disciplinei  Toxicologie  și  Industria medicamentului la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara. Antibiotice oferă beneficii pacientelor din România, prin cea mai diversificată gamă de ovule destinată tratamentului infecțiilor vaginale.

Suntem acolo unde trebuie a fost titlul prezentării susţinute de doamna Prof. Dr. Doina Drăgănescu, Decan al Facultăţii de Farmacie – U.M.F. “Carol Davila” Bucureşti. Suntem acolo unde trebuie: pe locul I în producţia de unguente, creme, geluri – produse care îşi exercită acţiunea la locul de aplicare, adică…acolo unde trebuie. Branduri precum Saliform, Clafen, Cicatrol sunt medicamentecare se pot elibera din farmacie fără prescripţie medicală, iar farmaciştii au primit informaţii referitoare la profilurile de pacienţi care ar putea beneficia de tratament cu acestea.

Oricât de atenţi am fi cu alimentaţia noastră tot nu putem confirma că am adus organismului toate elementele nutritive necesare pentru buna funcţionare a acestuia în condiţiile cotidiene.
Acesta este motivul pentru care astăzi, în activitatea medicală şi farmaceutică, recomandarea suplimentelor alimentare devine o procedură curentă. Suplimentele alimentare marca Nutriensa, sunt fabricate de Antibiotice în condiții de calitate și siguranță impuse de standardele GMP pentru producția de medicamente, a precizat doamna Prof. Dr. Monica Hăncianu.

Participanţii au raspuns la ştiinţă cu mesaje …de suflet precum: “Iaşul este oraşul meu de suflet, cu oameni minunaţi. Acolo am absolvit facultatea. Felicitări tuturor!! Farmacist Doiniţa Neagu.

La finalul întâlnirii, într-o sesiune Q&A, liderii de opinie au răspuns la întrebările primite în timpul webinarului, povestind chiar şi despre remediile folosite înainte de Era Antibioticelor, pentru tratarea infecţiilor.

*Întâlnirea de miercuri 4 noiembrue  a fost organizată cu sprijinul partenerului de comunicare profesională: Oameni și Companii  si al Colegiului Farmaciştilor România.

Vezi toate noutatile ▸