Vizita premierului României la Antibiotice

Oaspeți importanți au trecut pragul companiei Antibiotice: prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, alături de o delegație oficială de la București și Iași.

Vizita premierului României la Antibiotice Iași

Industria farmaceutică, strategică pentru sănătatea populației

„Am remarcat astăzi mobilizarea deosebită cu care Societatea Comercială Antibiotice S.A. Iaşi, singurul producător farmaceutic român la care statul este acţionar majoritar, prin Ministerul Sănătăţii, se implică în asigurarea necesarului de medicamente pentru pacienţii din România. Apreciez ceea ce a făcut în cele aproape 5 luni de la inaugurarea noii fabrici de produse topice, o investiţie de 20 de milioane de euro realizată din surse proprii, care creşte substanţial capacitatea de producţie, dar are şi calitatea de a fi cea mai modernă unitate de producţie din Europa pe segmentul produselor farmaceutice topice destinate medicaţiei intraspitaliceşti şi consumului populaţiei, pe lângă gama largă de medicamente generice antiinfecţioase pe care le produce atât pentru piaţa internă, cât şi pentru piaţa externă. Industria farmaceutică este strategică pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru sistemul naţional de apărare, iar compania Antibiotice Iaşi a susţinut constant în acest sens politicile publice ale Guvernului, inclusiv pe fondul unor situaţii speciale cum au fost perioada pandemiei”, a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă pe pagina de Facebook a Guvernului.

Vizita premierului României la Antibiotice Iași

Programul vizitei premierului pe platforma Antibiotice Iași

Vizita pe platforma industrială de la Iași a debutat cu deplasarea la site-ul de fabricație a pulberilor sterile injectabile, pentru care Antibiotice este lider în producția de pe piața din România.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea planului de afaceri 2030 “Future Together” și dialogul pe marginea acordului de consultanță încheiat între Antibiotice și Banca Europeană de Investiții (BEI), semnat recent la Luxemburg. Prin acest acord se asigură dezvoltarea sustenabilă a companiei în perspectiva anului 2030, în vederea consolidării statutului de partener al sistemului de sănătate românesc, al sistemului de apărare, precum și al integrării pe lanțul valoric al industriei farmaceutice europene.

„Felicit conducerea companiei şi întregul personal pentru implicare şi pentru tot ceea ce au realizat! Doresc succes în realizarea proiectelor de dezvoltare strategică a platformei industriale cu sprijin din partea Băncii Europene de Investiţii, demers care include şi o componentă finanţabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru alimentarea cu energie verde a acestei platforme. Îmi doresc, totodată ca şi alte companii farmaceutice din România să tindă spre performanţă, prin pârghiile sprijin pe care Guvernul le pune la dispoziţie în direcţia stimulării investiţiilor şi a programelor de cercetare şi dezvoltare”, a adăugat premierul.

Antibiotice Iași este cel mai important producător de medicamente generice din România, fiind o companie care oferă servicii esențiale populației. În acest context, fiecare investiție importantă, care vizează identificarea opțiunilor de creștere și dezvoltare a companiei, prezintă un interes deosebit pentru reprezentanții Guvernului României.

Vezi toate noutatile ▸