Valori maxime ale actiunilor Antibiotice la Bursa

Sedinta bursiera de vineri, 20 octombrie, s-a incheiat cu o cotatie record grafic_actiuni(1)pentru actiunele Antibiotice tranzactionate la Bursa- 1,66 RON/actiune, inregistrand o majorare de 6,4% fată de pretul actiunii la deschiderea sedintei din aceeasi zi. Cresterea pretului actiunilor companiei noastre a fost resimtita in a doua jumatate a zilei, cand au inceput sa apara cumparatori care au facut ca valoarea acesteia sa depaseasca pragul de 1,6 RON. Tranzactiile s-au mentinut peste acest pret pana la sfarsitul sedintei zilei de vineri.

Pretul actiunilor Antibiotice s-a situat pe un trend ascendent in ultima saptamana, inregistrand o majorarea a valorii cu 13,6 procente comparativ cu ziua de vineri, 13 octombrie. Informatia ca Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului AVAS asteapta clienti pentru privatizarea SC Antibiotice SA Iasi a facut ca luni sa fie tranzactionate peste 450 mii actiuni, iar marti numarul acestora sa depaseasca 1,1 milioane actiuni transferate. Dupa cresterile inregistrate in ultima saptamana si cu cele  inregistrate în luna ianuarie, Antibiotice  se numara printre emitentii cu cea mai mare rentabilitate de la inceputul anului si pana in prezent, cu o crestere de 72 la suta.

In prezent, pretul mediu al unei actiuni Antibiotice este de 12 ori mai mare decat valoarea medie inregistrata in urma cu 6 ani. Capitalizarea bursiera inregistrata vineri, 20 octombrie a fost de 755.130 mii RON, de circa 93 de ori mai mare decat valoarea inregistrata in anul 2000 cand era de 8.116 mii RON.

Vezi toate noutatile ▸