Trei noi medicamente cardio marca Antibiotice

Almacor® (amlodipina besilat), Nolet® (nebivolol) si Gladycor® (carvedilol) sunt noi produse marca Antibiotice destinate tratamentului bolilor cardiovasculare. Cele trei produse cardio eliberate cu prescriptie medicala vor fi prezentate medicilor specialisti cardiologi in cadrul Congresului National de Cardiologie, ce se desfasoara intre 19 si 22 septembrie 2009, la Sinaia.

Almacor® (amlodipina besilat) este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale si al anginei pectorale vasospastice. Almacor®, ca medicament antihipertensiv, este preferat in tratamentul pacientilor varstnici, pentru ca scade tensiunea arteriala in mod progresiv si isi mentine eficacitatea timp de 24 de ore.

Nolet® (nebivolol) este destinat tratamentului pacientilor varstnici cu hipertensiune arteriala sau insuficienta cardiaca. Nolet® prezinta toate avantajele beta-blocantelor cardioselective, dar are beneficii suplimentare si mai putine efecte adverse.

Gladycor® (carvedilol) trateaza insuficienta cardiaca severa.

Completarea portofoliului cu produse de ultima generatie se inscrie in strategia de dezvoltare a companiei. Ca producator cu un portofoliu complex, Antibiotice nu se mai concentreaza exclusiv pe medicamente antiinfecţioase. Astazi, Antibiotice produce mai mult decat antibiotice.

In portofoliu, compania detine sapte medicamente din clasa cardio: Almacor® (amlodipina besilat), Nolet® (nebivolol), Gladycor® (carvedilol), Lisinopril Atb, Bisotens® (bisoprolol fumarat), Simcor® (simvastatina) si Rompirin® E (acid acetilsalicilic).

Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania se afla in categoria tarilor cu risc crescut de boala cardiovasculara. In Europa bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces la nivelul populatiei adulte si varstnice.

Vezi toate noutatile ▸