Tinero AZ- noua linie de produse dermatocosmetice pentru îngrijirea tenului cu rozacee

Din luna martie a acestui an, în farmacii, este disponibilă o nouă linie de produse dermatocosmetice, Tinero® AZ,  destinată îngrijirii de la A la Z a tenului cu rozacee.

Este vorba de trei produse în trei forme farmaceutice diferite – spumă, cremă și ser – care, utilizate împreună, asigură îngrijirea tenului cu rozacee, fiind o soluție sigură și eficientă pentru pacienții cu astfel de probleme dermatologice.

Noua linie Tinero® AZ contribuie la dezvoltarea ofertei de produse dermatocosmetice, un segment de piață pentru care Antibiotice și-a propus să devină una dintre primele alegeri între brandurile românești, până în 2030.

De altfel, la finalul anului 2022, la Antibiotice, a fost inaugurată una dintre cele mai moderne fabrici de produse topice din Europa, inclusiv pentru medicamente destinate tratamentului afecțiunilor dermatologice și dermatocosmetice. În noua fabrică, vor fi produse la standarde de calitate recunoscute internațional, noi formule de creme, geluri și unguente, cu ingrediente de calitate ce respectă tendințele în domeniul sustenabilității, pentru ameliorarea sau tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii.

Ce este rozaceea?

Rozaceea, o afecțiune cronică a pielii ce poate să apară atât la femei, cât și la bărbați, este confundată adesea cu acneea. Această afecțiune se manifestă prin înroşirea pielii la nivelul feţei (eritem), vase de sânge dilatate, vizibile, erupții de coșuri mici sau leziuni superficiale. Rozaceea este o afecțiune cronică și progresivă pentru care nu există un tratament specific, iar intervenția timpurie poate ajuta în gestionarea și reducerea severității simptomelor.

Rozaceea afectează în mod egal atât bărbăţii, cât şi femeile, stadiile mai severe fiind mai frecvent întâlnite la bărbaţi. În majoritatea cazurilor, debutul rozaceei este în jurul vârstei de 30 de ani, cu un vârf al incidenţei între 40-70 de ani. Prevalenţa afecţiunii crește odată cu vârsta, existând puţine cazuri la copii și adolescenți.

Rozacee: simptome și cauze

Pacienții cu rozacee prezintă în primul stadiu senzația că îi „ard” obrajii (termenul medical, flush), în combinație cu  înroșirea obrajilor și, uneori, vase de sânge dilatate (telangiectazii). Ulterior, pot prezenta multiple leziuni ale pielii de dimensiuni mici (< 3 mm), ce sunt ușor confundate cu leziunile din acnee.

Rozaceea este una din afecțiunile medicale ale cărei cauze nu sunt încă cunoscute. În schimb, există o serie de presupuneri, cele mai multe dintre ele fiind puse pe seama mediului și materialului genetic. Cei mai populari factori care cresc fluxul sanguin la nivelul feței, acțiune care poate declanșa rozaceea, sunt:

  • vântul
  • emoțiile puternice
  • alcoolul, alimentele picante și produsele fierbinți
  • exercițiile fizice intense
  • expunerea prelungită la soare
  • anumite medicamente

De reținut: Boala are o evoluție cronică și poate recidiva, ceea ce conduce la necesitatea menținerii terapiei și în perioadele de remisiune.

Tinero® AZsoluție în 3 pași la problemele create de rozacee

Oare rozaceea se vindecă? Pentru a ajunge ca rozaceea să nu te afecteze la nivel psihologic (stimă de sine scăzută, jenă, refuzul de a ieși în societate, anxietate, depresie etc.), trebuie să dezvolți o rutină zilnică de îngrijire cu produse special concepute pentru a fi folosite pe tenul care suferă de rozacee.

Toate produsele din gama Tinero® AZ pot fi integrate în rutina zilnică pentru îngrijirea adecvată a tenului cu rozacee:

  • Pasul 1 (Curățare): Tinero® AZspumă pentru curăţarea tenului sensibil, un dermatocosmetic testat dermatologic.
  • Pasul 2 (Reparare și control): Tinero® AZser, un dispozitiv medical indicat în gestionarea simptomelor rozaceei, reducând eritemul, telangiectaziile (mici vase de sânge dilatate, vizibile pe piele) şi xeroza cutanată (pielea uscată), hidratând totodată tenul și acţionând prin restaurarea funcţiei fiziologice de barieră cutanată.
  • Pasul 3 (Protecție): Tinero® AZcremă SPF 30, o cremă hidratantă de zi, un dermatocosmetic pentru îngrijirea zilnică a tenului sensibil, ce oferă protecţie solară împotriva UVA/UVB. (În cazul în care suferi de acnee rozacee și urmezi un tratament, cheia succesului este reprezentată de răbdare

Trebuie să fii conștient de faptul că rezultatele nu apar peste noapte și este nevoie de multă conștiinciozitate în respectarea tratamentului pentru ca simptomele să dispară treptat, iar tu să strălucești de încredere în sine și bună dispoziție.

Mai multe puteti afla pe www.tinero.ro , https://www.facebook.com/coolonia.tinero sau din farmacii

Vezi toate noutatile ▸