Scoala de vara a+

DSC_8948In perioada mai-august 2011, Fundatia „Antibiotice – Stiinta si Suflet”- in colaborare cu lectori ai Universitatii «Alexandru Ioan Cuza Iasi», dar si din alte institutii de invatamant – organizeaza Scoala de vara a+. Aflata la a doua editie, scoala se adreseaza atat angajatilor firmei, cat si viitorilor specialisti care vor alege sa activeze in domeniul farmaceutic.

Investitii in resurse umane
Prima componenta a proiectului, cea dedicata angajatilor companiei, are drept scop cresterea nivelului de pregatire profesionala si dezvoltare personala.
„Compania Antibiotice considera vital procesul de cunoastere pentru o firma care activeaza pe o piata competitiva, cum e cea farmaceutica. Din acest motiv, programul de instruire se adreseaza majoritatii angajatilor, atat salariati care ocupa functii de conducere – top manageri, middle manageri, manageri de linie – cat si personal de executie cu studii superioare sau cu studii medii”, a explicat Mihaela Ceuca, manager proiect. In final, dupa evaluarea rezultatelor, vor fi acordate cursantilor certificate de participare cu recunoastere interna.
Angajatii firmei pot urma unul sau mai multe module de curs din cele opt sustinute atat de cadre didactice ale Univ. „Al. I. Cuza”, cat si de specialisti ai companiei. Astfel, un numar de 350 angajati vor relationa pe diverse teme, precum „Creativitate si inovare”, „Leadership si comunicare”, „Legislatia muncii – modificari importante in 2011” sau  „Aspecte ale asigurarii calitatii si autorizarii medicamentelor”.

Viitorii farmacisti afla ce inseamna industria farmaceutica
Cea de-a doua componenta a „Scolii de vara a+”, cea externa este adresata studentilor din anii terminali ai facultatilor de farmacie si chimie. Rezultat al colaborarii cu institutiile de invatamant superior, aceasta componenta are ca obiectiv atragerea de viitori specialisti, prin familiarizarea lor cu mediul de lucru, conceptele si reglementarile din industria farmaceutica.

Astfel, in cadrul parteneriatului cu Facultatea de Farmacie din Iasi, un grup de 16 studenti din anul terminal urmeaza cursurile „Scolii de vara a+”, in perioada mai – iunie 2011. Ulterior, vor fi sustinute cursuri de instruire pentru studentii din anii terminali si absolventii facultatilor de Chimie din cadrul Univ. „Alexandu Ioan Cuza” si de Inginerie Chimica din cadrul Univ. Tehnice „Ghe. Asachi”.

„Stim, mai ales astazi, ca cel mai important capital al companiei sunt oamenii bine instruiti.
Crescandu-le nivelul de pregatire si de motivare ne asiguram un atu in raport cu competitia. Pe de alta parte, avem nevoie in domeniile cercetarii, productiei, asigurarii calitatii, de tineri bine instruiti, capabili, care impartasesc valorile companiei noastre. Sunt cateva lucruri pe care ni le-am propus in acest proiect, iar rezultatele se vad – avem deja angajati in companie 8 farmacisti care au urmat cursurile Scolii de vara a+ DSC_9435_2(1)anul trecut si 250 de angajati trecuti prin cursurile de instruire interna din 2010″ , a declarat Ioan Nani, Vice-Presedinte al „Fundatiei Antibiotice – Stiinta si Suflet”.


Detalii pentru inscrieri la „Scoala de vara a+”, editia a II-a 
http://www.antibiotice.ro/news.php?id=563

 

Vezi toate noutatile ▸