Promotia 2019 a bursierilor ProRuralis la intalnirea cu sustinatorii proiectului

31 de elevi beneficiari ai ”Burselor pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligență superior, provenind din familii defavorizate din mediul rural”, își vor termina anul acesta studiile la șapte licee și colegii de elită din Iași.
Urmandu-si misiunea de implicare in viata comunitati din care face parte, compania Antibiotice sprijina acest proiect  inca de la debutul acestuia, in 2001. Pentru implicarea în acest proiect, Fundatia „Antibiotice Știință și Suflet” a fost premiată la Gala “Romanian CSR Awards 2018”, la categoria Parteneriat Intersectorial pentru proiectul “Bursele Știință și Suflet”.

La intalnirea cu absolvenitii Promotiei 2019, cei implicati in acest proiect le-au impartasit elevilor despre experientele lor in domeniul afacerilor si despre cum pot impleti nevoia de a isi castiga singuri existenta cu dorinta de continuare a studiilor.
„În viaţă contează şi banii, contează şi sănătatea, contează să ai un nivel de educaţie, contează să fii fericit şi contează să faci un echilibru între toate acestea. O situaţie bună înseamnă un motiv în plus să fii bun.“

„Nu trebuie să va fie frică de eşecuri, că acestea sunt fireşti şi pot fi depăşite! dar să fie atenţi pentru că acestea sunt, de obicei, direct proporţionale cu capacitatea voastra de a va defini bine ceea ce va doriti”. Acestea au fost cateva din gandurile adresate absolventilor bursieri ProRuralis de catre dl. Ioan Nani, directorul General Antibiotice, Domnia sa i-a sfătuit pe elevi „să încerce să fie mereu echilibraţi.”
Antibiotice, prin Fundatia „Stiinta si Suflet” este mandra sa fie parte din acest demers de respnsabilitate sociala și de sprijinire a programelor de educatie in comunitate. De 18 ani compania Antibiotice este alături de Asociația „Pro Ruralis” contribuind prin Bursele „Știință și Suflet” la educația copiilor din mediul rural – copii cu aptitudini deosebite și coeficient de inteligență superior, dar fără posibilități materiale, susținându-i pentru a-și continua studiile la gimnaziu si liceu deschizându-li-se astfel noi ferestre către realizarea profesionala și dezvoltarea personală.

Toți cei 31 de absolvenți cu rezultate foarte bune la învățătură, au studiat la șapte licee și colegii de elită din Iași, fiind sprijiniți financiar de către oameni de afaceri din Iași, companii, fundații sau persoane fizice inimoase în cadrul proiectului Pro Ruralis.

Iniţiat în anul şcolar 2001-2002 de către Ziarul de Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, proiectul ProRuralis a ajutat până în prezent 18 generaţii de elevi.
Astfel, sute de tineri au avut şansa să studieze la şcoli de elită din Iaşi. Bursa primită de elevi acoperă cheltuielile de masă şi cazare, iar beneficiarii acesteia trebuie să aibă minimum media 9 în fiecare an.

Prin proiectul “Burse pentru elevi din mediu rural cu coeficient de inteligenta superior proveniti din familii defavorizate din mediul rural”, pentru prima data in Romania, comunitatea a participat, in mod direct, la rezolvarea unei probleme ce parea pana atunci, fara solutie: salvarea de la ignoranta a catorva dintre cei mai buni copii de la tara si facilitarea accesului lor la o educatie de calitate care, din cauza situatiei materiale precare a familiilor de provenienta, le era refuzata.

Asociaita ProRuralis

Vezi toate noutatile ▸