Prima campanie de colectare a medicamentelor expirate la Antibiotice

În perioada 27 octombrie – 3 noiembrie 2023, compania noastră a desfășurat campania internă de colectare a medicamentelor expirate „Fii responsabil, nu trata mediul cu medicamente!”. La finalizarea campaniei au fost colectate 95 kg de medicamente expirate de la angajații companiei.

Lansată de Ziua Națională a Sustenabilității pe 27 octombrie, proiectul a avut ca obiectiv conștientizarea angajaților cu privire la importanța colectării adecvate a medicamentelor expirate.

Timp de o săptămână, angajații companiei au răspuns acestei inițiative aducând medicamentele expirate de acasă la punctul de colectare amenajat în fața Antibiotice. Medicamentele colectare vor fi predate și distruse de o companie specializată, fără a fi afectat mediul înconjurător.

Antibiotice a inițiat o astfel de campanie ca răspuns la solicitările venite din partea stakeholderilor în urma procesului de consultare a acestora, ca etapă din cadrul elaborării raportului de sustenabilitate. În cadrul procesului de consultare a rezultat nevoia implicării companiei în proiecte de sustenabilitate adresate populației cu privire la colectarea medicamentelor expirate. Pentru a răspunde la această așteptare a stakeholderilor, anul acesta compania a organizat un proiect pilot privind colectarea medicamentelor rămase neutilizate și expirate cu adresabilitate către angajații proprii.

Deși de la 1 ianuarie 2024, medicamentele expirate şi/sau neutilizate vor trebui returnate la spitale (publice sau private) unde vor fi amenajate puncte de colectare, proiectul dezvoltat recent contribuie la conștientizarea și educarea privind colectarea selectivă a medicamentelor.

Mulțumim colegilor noștri care au dat curs îndemnului campaniei precum și celor care au pus umărul la implementarea acesteia în săptămâna dedicată acțiunilor sustenabile, respectiv departamentelor Protecția Mediului, Farmacovigilență, Activitate Logistică și Comunicare și PR.

Vezi toate noutatile ▸