Porti deschise la Antibiotice in saptamana “Scoala Altfel”

Antibiotice si-a deschis si in acest an portile, in perioada 15-19 aprilie, pentru elevii din 10 unitati de invatamant scolare si liceale iesene si ai unei scoli gimnaziale din Radauti. Micii oaspeti au avut ocazia sa descopere in “Saptamana altfel”, la Antibiotice, altfel de “profesori” de fizica, chimie sau biologie, in randul specialistilor companiei. Animati de energia si entuziasmul tinerilor, angajatii le-au pregatit experimente distractive si spectaculoase in laboratoarele de cercetare farmaceutica si control a calitatii, explicandu-le fenomenele fizice si chimice observate. In cele patru unitati de fabricatie a medicamentelor vizitate, elevii au asistat la prezentarea proceselor tehnologice si echipamentelor prin care pulberile sterile si excipientii se transforma in medicamente vindecatoare, salvatoare de vieti.


La finalul vizitei, exclamatiile de uimire si cate-o afirmatie precum,”Sigur imi va placea chimia la scoala!” sau “Mi-ar placea sa lucrez aici cand voi fi mare!” au confirmat faptul ca orele petrecute in Antibiotice in compania unor altfel de “profesori” au fost placute si interesante pentru oaspeti.
Oana Grivinca, invatator la Liceul Teoretic “Miron Costin” Iasi, a declarat:“A fost o reala placere vizita de astazi, multi dintre elevii mei aratandu-se curiosi si interesati atat de procesul de fabricatie, cat si de experimentele pe care le-ati pregatit in laborator. Informatia a fost pe intelesul lor iar caldura si disponibilitatea colegilor dumneavoastra au completat frumos experienta traita azi.”


A devenit o traditia ca Antibiotice, unul din cei mai reprezentativi angajatori din zona Moldovei, sa isi deschida portile elevilor, an de an, in perioada “Saptamanii Altfel”. In acest mod, compania vine in intampinarea nevoii de educatie a comunitatii locale, ofera elevilor contactul nemijlocit cu ce inseamna industria farmaceutica si incita interesul tinerilor pentru perspectiva unei cariere in domeniu farmaceutic, in Romania. Totodata, Antibiotice ofera posibilitatea elevilor din liceele de chimie sa efectueze stagii de practica in unitatile sale de fabricatie, iar studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” si ai unor facultati din cadrul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, posibilitatea urmarii de proiecte de formare dedicate, “Scoala de vara a+” si „Perform a+” si perspectiva angajarii in companie.

Vezi toate noutatile ▸