Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a Binecuvantat CEM

Duminica, 14 octombrie, in prezenta reprezentantilor  companiei si a oficialitatilor din domeniul economic si administrativ local, a sfintire_cemavut loc Ceremonia de Sfintire a Centrului de Evaluare a Medicamentului din cadrul companiei Antibiotice. Slujba de Sfintire a Centrului a fost oficiata de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care a acceptat invitatia de a oferi Binecuvantarea Sa, intr-o zi cu o incarcatura sprituala deosebita pentru orasul Iasi, Ziua Sfintei Preacuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei si Bucovinei.

In urma unei investitii de circa un milion de euro, Antibiotice si-a dezvoltat propriul Centrul de Evaluare, proiect demarat in urma cu aproximativ doi ani.

Decizia de a investi intr-un Centru de Evaluare a Medicamentului a aparut odata cu necesitatea de a realiza in cadrul companiei studii de bioechivalenta – prin care Antibiotice demonstreaza ca medicamentele generice (copii ale celor originale)  pe care le fabrica au acelasi efect terapeutic si prezinta aceeasi siguranta in administrare ca si medicamentele inovatoare (originale).

Noul centru este certificat de catre Agentia Nationala a Medicamentului (organismul regulator al medicamentului din Romania), fapt care a permis realizarea de parteneriate pentru efectuarea de studii de bioechivalenta  pentru companii farmaceutice din strainatate.

Astfel, in prezent, Centrul de Evaluare a Medicamentului are in derulare proiecte de realizare de studii de bioechivalenta pentru parteneri din Statele Unite ale Americii, Canada si Franta, existand premise favorabile pentru cresterea numarului acestora in perioada urmatoare.

Vezi toate noutatile ▸