Ministrul Sanatatii in vizita la Antibiotice

Prezent la Zilele UMF Iasi, prilejuite de aniversarea a 140 de ani de la infiintarea universitatii iesene, Victor Costache, noul ministru al Sănătății, a efectuat o vizita în compania Antibiotice, sâmbătă, 14 decembrie.

Membrul guvernului a fost primit de reprezentanți ai managementului și de Ioan Nani, director general al companiei, care a profitat de prezenta înaltului oficial pentru a-i prezenta planurile de investiții ale Antibiotice în capacități noi de fabricație și de cercetare pentru perioada 2020-2030, Ministerul Sănătății fiind în prezent deținătorul a 53% din acțiunile Antibiotice.

Proiectele ambițioase de dezvoltare asigură atât consolidarea ca producător competitiv la nivel internațional în produția de medicamente injectabile, dermatologice și substanțe active, cât și alinierea la cele mai noi standarde de fabricație, specifice industriei farmaceutice la nivel mondial si care presupun alocarea de resurse financiare de câteva milioane de euro anual.

O alta temă de discuție a fost inechitatea și lipsa de transparență și predictibilitate a taxei clawback care a ajuns să egaleze valoarea profitului anual, în condițiile în care compania plătește toate celelalte taxe aplicabile unei societăți comerciale pe acțiuni.

Discuțiile dintre gazde și oaspeți au fost urmate de vizitarea a doua secții de pe platforma industrială a Antibiotice: secția de fabricație a produselor parenterale, unde sunt produse medicamente ce ajung în peste 20 de țări, inclusiv pe piața americană și viitoarea secție de produse topice, estimată a se ridica la 10 milioane de euro, dotată la ultimele standarde ale industriei europene, ce urmează a fi finalizată în anul 2020.

Compania Antibiotice, cel mai important producător roman de medicamente generice, ce activează de 64 de ani în România, produce peste 150 de medicamente ce susțin sistemul de sănătate romanesc și ajută la însănătoșirea a milioane de oameni din România și din lume.

 

Vezi toate noutatile ▸