Ministrul Sănătății a vizitat fluxul de producție al Iodurii de potasiu Atb

Astăzi, 24 martie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a venit în vizită în cadrul companiei noastre.

Cu acest prilej, Ministrul Sănătății a vizitat fluxul de fabricație din cadrul secției Comprimate unde au fost produse cele 30 de milioane de pastile cu iodură de potasiu Atb 65 mg. În cadrul unității de producție, domnul Ministru Alexandru Rafila s-a întâlnit cu operatorii chimiști direct implicați în fabricarea iodurii de potasiu și le-a adresat mulțumiri pentru implicarea în acest efort comun depus pentru realizarea în termen foarte scurt a acestui medicament, solicitat în situații speciale, pentru sănătatea românilor.

“La Antibiotice am constat modul în care au reușit să rezolve o problemă complicată într-un timp foarte scurt. Antibiotice este o instituție de elită și a făcut o treabă extraordinară! Trebuie să susținem o asemenea instituție pentru că într-o situație de criză trebuie să ai pe ce să te bazezi”, a declarat ministrul Sanatatii.


„De asemenea, la Antibiotice am observat ceva ce mi-a dat de gândit și ce ar trebui să replicăm la nivel de sistem de sănătate și mă refer la continuitatea proiectelor, continuitatea managementului. Această continuitate, așa cum am văzut la Antibiotice, determină performanța! Felicit managementul companiei pentru ceea ce a realizat!”, a declarat dl. Ministru.

Cu ocazia acestei vizite, domnul Ministru a aflat și detalii despre portofoliul de produse sub formă de comprimate al companiei, metodele de fabricație utilizate în proces, inclusiv cel utilizat pentru fabricația iodurii de potasiu, la standardele de calitate specifice industriei.

Vizita delegației oficiale a continuat la depozitul central al companiei unde au fost depozitate comprimatele de iodură de potasiu. Aici, domnul Ministru a fost informat despre stadiul distribuției la zi a iodurii de potasiu în țară, în depozit aflându-se în pregătire transportul ultimelor 3 milioane de comprimate pentru ultimele 4 destinații județene, până în prezent fiind livrate 27 milioane de comprimate.

Vizita demnitarului a continuat cu prezentarea platformei industriale a companiei și a obiectivelor de investiții aflate în derulare, prilej pentru ca Ministrul Sănătății să afle despre planurile de dezvoltare și obiectivele de business pentru anii viitori, ai Antibiotice.


Reamintim că Antibiotice Iași a primit în data de 8 martie o comanda de 30 de milioane de comprimate iodura de potasiu din partea Ministerului Sănătății pe care a onorat-o într-un timp foarte scurt, mobilizându-și în mod eficient resursele tehnologice, umane și logistice, aflate la dispoziție.

Vezi toate noutatile ▸