Profit net in crestere cu 5% si a veniturilor din vanzari cu 3%

În primele 9 luni ale anului 2018, compania Antibiotice a realizat un plus de 3% la veniturile din vanzări și un profit net in creștere cu 5% comparativ cu acelasi interval din 2017.
Din punct de vedere valoric, cei doi indicatori au atins nivelul de 241,25 milioane lei, respectiv 21,17 milioane lei, astfel ca rentabilitatea s-a mentinut la o cota similara cu cea înregistrată anul trecut (8,8%).

În ce privește piața internațională, veniturile din vânzări au rămas constante în raport cu perioada precedentă, cu o pondere de 37,8% din total vânzări. Cu toate acestea, au fost înregistrate creșteri în zonele Asia (urmare volumului mai mare de produse finite livrate în Vietnam), America Latina (prin dublarea vânzărilor de Nistatină în Brazilia) și Orientul Mijlociu (grație majorărilor de la ambele categorii – produse finite și Nistatina).

Potrivit strategiei de creștere pe clase terapeutice, Antibiotice continuă investiția în noua secție de produse topice unde compania va produce un portofoliu complex în următorii ani.

Cifre:

  • venituri din vânzări în creștere cu 3% comparativ cu primele 9 luni ale anului 2017;
  • profit net superior cu 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017;
  • creșterea vânzărilor din piața internă cu 5,3% comparativ cu perioada similară;
  • creșterea veniturilor din vânzări realizate prin reprezentanța din Vietnam cu 35% și prin reprezentanța din Moldova cu 35%.

 

Pentru a citi comunicatul de presa –  Rezultate financiare la 9 luni –  click aici

Vezi toate noutatile ▸