Lorine® un produs nou pentru tratarea osteoporozei

Incepand cu anul 2010, compania Antibiotice a lansat pe piata Lorine® 35 mg, acid risedronic,medicament nou ce apartine clasei bifosfonatilor, segment terapeutic utilizat in tratamentul osteoporozei. Este o clapliant lorinesa noua abordata de Antibiotice si Lorine® este produsul ce are pret de referinta pentru DCI –ul adic risedronic.

Osteoporoza, boala a sistemului osos, se caracterizeaza prin scaderea masei osoase si alterarea microarhitecturii osului si, in consecinta, aparitia fragilitatii osoase cu cresterea riscului de fractura.
Osul este un tesut viu, cu o dinamica activa, intrucat procesele de resorbtie si de formare a tesutului osos sunt permanente cu mentinerea echilibrului intre cele doua fenomene astfel incat osul isi pastreaza calitatile.

Producerea unui dezechilibru intre formarea si resorbtia osoasa determina afectarea masei osoase si a duritatii osoase cu aparitia osteoporozei.

Osteoporoza afecteaza cel mai frecvent femeile dupa instalarea menopauzei (osteoporoza postmenopauza), dar se poate intalni si la barbati. De asemenea, boala se poate instala pe fondul tulburarilor hormonale sau a altor afectiuni cronice sau secundar unor tratamente medicamentoase, in special cu glucocorticoizi (osteoporoza corticoid indusa).

Osteoporoza se instaleaza fara a avea simptomatologie zgomotoasa; caracteristica bolii fiind producerea facila a fracturilor in situatii in care la o persoana sanatoasa acestea nu apar. Cele mai frecvente fracturi se produc la nivelul soldului, pumnului si coloanei vertebrale.

Osteoporoza reduce semnificativ calitatea vietii pacientilor prin aparitia durerilor cronice, diformitatilor si a incapacitatii functionale si, in acelasi timp, reduce speranta de viata a acestora.

Osteoporoza poate fi prevenita prin modificarea stilului de viata, uneori si prin administrarea de medicamente, in timp ce tratamentul osteoporozei include ambele masuri.

Tratamentul medicamentos al osteoporozei include mai multe clase terapeutice. Medicamentele adresate osteoporozei interfera diferite procese din metabolismul tesutului osos, astfel incat pot actiona asupra producerii de os nou, asupra resorbtiei osoase sau asupra ambelor mecanisme si au ca rezultat cresterea densitatii osoase si reducerea riscului de aparitie a fracturilor.

Osteoporoza este o boala ce poate fi prevenita si tratata. Depistarea si tratarea bolii in faza incipienta mareste eficacitatea interventiei medicamentoase in paralel cu cresterea calitatii vietii pacientilor.

Lorine® 35 mg este un medicament care se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala.
Lorine® 35 mg, acid risedronic
Forma de ambalare: cutie x 4 comprimate filmate

Vezi toate noutatile ▸