Angajații Antibiotice au donat sange in saptamana Zilei Mondiale a Sanatații

Pentru al nouălea an consecutiv, angajații Antibiotice au donat sânge, joi 11 aprilie 2019, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. 65 donatori, 32 litri de sânge donaţi, mai mult de 150 vieţi salvate!

Acestea sunt cifrele celei de-a șaisprezecea campanii „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, desfășurate în cadrul companiei Antibiotice.

Criza acută de sânge din spitalele ieșene i-a determinat pe angajații companiei Antibiotice Iași să se implice în campania de donare de sânge, organizată de Fundația “Antibiotice – Știință și Suflet”, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Iași.

„Campaniile de donare de sânge au început la Antibiotice în anul 2010. În fiecare an avem două ediții, prima având loc întotdeauna în preajma Zilei Mondiale a Sănătății, marcată în fiecare an, pe 7 aprilie. Medicii de la CRTS au deja, la noi, o bază constantă de donatori, inclusiv cu grupe rare. Ne bucurăm că gestul  colegilor noștri contribuie la completarea deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele ieșene, dar și la salvarea vieților semenilor noștri”, a declarat Ioana Tode, Președinte al Fundației „Antibiotice –Știință si Suflet”.

Acțiunea de recoltare a avut loc în cadrul Centrului de Studii Clinice, unitate de cercetare a Antibiotice, fiind realizată de către specialiștii din CRTS care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu unitatea mobilă de recolta.
Prin puterea exemplului oferit, angajații companiei Antibiotice doresc să transmită în comunitate dezvoltarea spiritul civic și ca este necesară implicarea mai activă a populației pentru donarea benevolă de sânge în vederea salvării de vieți.

„A devenit deja o tradiție ca de Ziua Mondială a Sănătății să venim la Antibiotice și să desfășurăm, în parteneriat, o colectă de sânge. Este foarte importantă donarea benevolă de sânge și apreciem de fiecare dată gestul angajaților Antibiotice care au înțeles că stă în puterea lor să salveze viața mai multor semeni de-ai noștri” a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS.

Vezi toate noutatile ▸