Antibiotice a lansat la Sighisoara clasa SNC

In perioada 25 – 27 noiembrie 2011, compania Antibiotice a lansat la Sighisoara, in cadrul unui important eveniment stiintific, o noua clasa de medicamente, respectiv clasa medicamentelor destinate tratarii afectiunilor Sistemului Nervos Central (SNC).
DSC_6647_res
Aceasta noua clasa cuprinde produse farmaceutice introduse recent in portofoliu si care sunt destinate tratamentului tulburarilor psihiatrice, precum: dementa, schizofrenia, depresia, insomnia, boala Alzheimer.

Armonizindu-se contextului actual din piata farmaceutica, in cadrul careia rolul medicamentului generic incepe sa fie considerat factor de reglare a costurilor in sistemul de sanatate, Antibiotice a inteles sa isi promoveze portofoliul de medicamente SNC, ca alternativa la produsele inovatoare, de prima intentie, din aceasta clasa.
DSC_6746_echipa
Evenimentul de lansare desfăşurat la Sighisoara, sub umbrela conceptului „Medicii – artizanii gandurilor bune” s-a bucurat de prezenta a peste 100 medici psihiatri si neurologi din toată tara. In cadrul simpozionului stiintific, medici specialisti cu renume in domeniu au evidentiat rolul medicamentului in tratamentul psihiatric, impartasind auditoriului informatii noi despre moleculele SNC pentru care au o experienta clinica indelungata.

Prezentari stiintifice au sustinut leaderii de opinie:

Prof. Dr. Dan Preliceanu, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, Bucureşti, Presedintele Congresului National de Psihiatrie, cu prezentarea „Depresia, afectiune complexDSC_6088a si invalidanta” –  care a pus in valoare beneficiile tratamentului depresiei cu mirtazapina.

Conf. Dr. Ienciu Lia, Spital de Psihiatrie „Eduard Pamfil”, Timisoara, cu prezentarea  „Fluoxetina din nou in actualitate”  – care a readus in atentia psihiatrilor molecula ce a deschis era produselor antidepresive in America.

Sef. Lucr. Dr. Serban Turliuc
, Spital Socola Iasi, a oferit auditoriului prezentarea „Schizofrenia, o provocare continua”.
DSC_6265
De asemenea au conferentiat si:

Conf. Dr. Cristinel Stefanescu
 , cu lucrarea „Concept sau Realitate in boala Alzheimer” –  care a evidentiat beneficiile tratamentului si diagnosticarii precoce in boala Alzheimer.

Prof. Farm. Dumitru Lupuliasa, cu prezentarea „Medicamentul generic: Reguli de aur pentru echilibrul pacientului” – in care s-a subliniat importanta orientarii catre medicamentul generic in prescriptiile medicale, calitate acestuia fiind similara produselor inovatoare.
DSC_6117(1)
Psihologul Aurora Liiceanu, cu un discurs valoros interactiv despre inteligenta emotionala.

Vezi toate noutatile ▸