Fundatia „Antibiotice – Stiinta si Suflet”, alaturi de copiii din Spitalul Sf. Maria Iasi

Fundatia „Antibiotice – Stiinta si Suflet” a daruit cu ocazia zilei de 1 iunie, trei sute de jucarii copiilor internati in Spitalul „Sf. Maria” din Iasi si pachete cadou pentru micutii din centrul de Zi „Sf. Nicolae”, comuna CiureaATB-Donatii Sf Maria Mic

Mai multi angajati ai companiei Antibiotice au raspuns apelului Fundatiei „Antibiotice – Stiinta si Suflet” de a darui o jucarie pentru a face o bucurie unui copil bolnav. Trei sute de jucarii de plus, masinute colorate, papusi si puzzel-uri in forme diverse au fost donate de copiii salariatilor pentru micutii care vin in spatiul de joaca din incinta spitalului, cu dorinta de a le alina suferinta, cel putin pentru cateva clipe. Din spatiul de joaca, jucariile vor ajunge in manutele copiilor pentru a le tine companie in salon, pe toata perioada de internare.

„Aceasta actiune a pornit in mod firesc din momentul in care am aflat ca spatiul de joaca din incinta Spitalului „Sf. Maria” are nevoie de jocuri si jucarii pentru copii. Ne-am mobilizat si am reusit sa finalizam campania organizata in cadrul Antibiotice pentru ca astazi, de 1 iunie, sa putem oferi jucariile donate de salariati si cele achizitionate de Fundatie, Spitalului Sf. Maria. Orice copil are dreptul la sanatate, are dreptul sa fie fericit, iar prin joc si cu „prieteni” noi alaturi vor depasi clipele petrecute in spital cu mai multa usurinta. De altfel, urarea sa se faca sanatosi au transmis-o, odata cu jucariile donate, multi dintre colegii nostri, copiilor din spital”, a declarat Mihaela Melinte, responsabil comunicare Fundatia „Antibiotice – Stiinta si Suflet”

Pentru copiii internati in clinica de Ortopedie si care nu pot ajunge in spatiul de joaca, Fundatia a oferit pachete cu dulciuri si jucarii care sa le aduca un zambet pe fata, de ziua lor.

„Salutam actiunea desfasurata astazi in spitalul nostru de „Fundatia Antibiotice – Stiinta si Suflet” care vine in intâmpinarea campaniei de responsabilizare civica, initiata de curând de catre noi, cu numele ”Doneaza o jucarie pentru Spitalul de Copii”. Jucariile donate au prilejuit in egala masura bucurie si emotii micilor nostri pacienti, iar pentru un timp, Spitalul de Copii s-a umplut de zambetele lor. Speram ca aceste actiuni vor continua, astfel incât, cu sprijinul societatii civile, sa putem asigura copiilor internati in spital un mediu cat mai prietenos care sa-i ajute in lupta cu boala”, a declarat managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”, dr. Valentin Munteanu.

Cu prilejul aceleeasi zile, 1 iunie, Fundatia „Antibiotice – Stiinta si Suflet” a oferit pachete cadou si copiilor din Centrul de Zi „Sf. Nicolae”, comuna Ciurea, unde primesc o masa calda si indrumare didactica 25 de copii proveniti din familii defavorizate, cu nevoi materiale si care prezinta riscul abandonului scolar.
Aceste actiuni se inscrie intr-un amplu proiect de responsabilitate fata de comunitate, cu numele „Puterea Faptei”.

Vezi toate noutatile ▸