Exportam medicamente in valoare de peste un milion de dolari in China

Directorul General, domnul Ioan Nani, a efectuat impreuna cu delegatia oficiala a Romaniei, o vizita in Republica Populara Chineza, desfasurata in perioada 13.02.2004 – 19.02.2004. Vizita a avut drept scop intensificarea relatiilor economice dintre cele doua tari, oamenii de afaceri romani reusind incheierea unor importante contracte comerciale.

Antibiotice S.A. dezvolta o relatie de parteneriat pentru produsul Nistatina, cu una din firmele mari din China, inca de anul trecut. Valoarea exportului de Nistatina livrata in aceasta tara, in anul 2003 s-a ridicat la 455.000 USD. In 2004 cantitatea de Nistatina ce se va livra in China este de 45.000 B.O.U., respectiv productia sectiei a IV-a pentru aproximativ trei luni. Practic s-au dublat vanzarile fata de anul trecut in aceasta tara. Primul export de Nistatina se va face in decursul lunii februarie.

Cu ocazia acestei vizite, s-a stabilit ca firma respectiva sa fie reprezentantul comercial al Antibiotice, in China (posibil si in Hong Kong), pentru produsul Nistatina.
In perioada 1992 – 2003 schimburile comerciale dintre Romania si China au inregistrat o evolutie pozitiva. La sfarsitul anului 2003, volumul tranzactiilor comerciale dintre cele doua tari a fost de 1.069 miliarde USD.

Obiectivul comun programat pentru anul 2004 este de 1.5 miliarde USD, considerat a fi realist si realizabil, in conditiile in care piata chineza este foarte importanta pentru Romania atat prin dimensiune cat si prin produsele care pot fi comercializate.

Vezi toate noutatile ▸