Eveniment medical – Managementul infectiilor bacteriene

 

In data de 15 aprilie 2009 compania Antibiotice, principalul producator de medicamente antiinfectioase din Romania a fost gazda si sponsorul unic al evenimentului medical „Actualitati in abordarea infectiilor cu germeni gram negativi” dedicat medicilor infectionisti, pneumologi, chirurgi, ATI-isti si de medicina de familie.

In cadrul acestei manifestari speakerii prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Institutul Matei Bals Bucuresti si prof. dr. Carmen Dorobat, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi au prezentat cu argumente stiintifice, importanta utilizarii adecvate si tintite a antibioticelor, in functie de gradul de risc al pacientului pentru achizitia rezistentei la unul sau mai multe antibiotice.

Prezenta la aceasta manifestare a peste 250 medici din judetele Iasi, Vaslui, Suceava, Bacau, Botosani, Braila dovedeste importanta subiectului abordat si provocarea pe care si astazi, la peste o jumatate de secol de la descoperirea primului antibiotic, si dupa dezvoltarea spectaculoasa a pietei antiinfectioaselor de sinteza, o reprezinta inca aceasta clasa de medicamente.

Vezi toate noutatile ▸