Compania Antibiotice isi extinde piata internationala

Compania Antibiotice SA, unul dintre liderii industriei de medicamente din Romania, isi extinde piata internationala pentru produsele in forma finita. Incepand cu anul 2005, firma ieseana va fi prezenta pe pietele Rusiei si Ucrainei cu trei noi produse farmaceutice din clasele terapeutice antiinfectioase si sistem musculo-scheletic. Astfel, in urma inregistrarii marcilor de produs in aceste doua tari, Antibiotice SA va comercializa in Rusia Moldamin 2.400.000 UI, pulbere pentru solutii injectabile, iar in Ucraina produsele Cefort (Ceftriaxona) 1g – pulbere injectabila si Clafen crema (Diclofenac).

Extinderea pietei internationale reprezinta una dintre directiile strategice de dezvoltare abordata de compania ieseana inca din anul 1990. Alaturi de substanta activa Nistatina (utilizata in fabricarea medicamentelor ce trateaza infectiile micotice), produs pentru care Antibiotice detine locul 2 in topul producatorilor mondiali, cu o cota de piata de 25%, compania ieseana si-a majorat permanent portofoliul de produse finite exportate, ajungand in prezent la un numar de 35 de medicamente comercializate pe piata externa. Medicamentele marca Antibiotice sunt prezente, astfel, in 50 de tari ale lumii, intre care SUA, Canada, Germania, Olanda, Anglia, Belgia, Elvetia, Austria, Rusia, Australia, India, Vietnam, Taiwan, Tunisia, Kenya si Brazilia.

Pe de alta parte, evolutia companiei pe plan intern a confirmat trendul ascendent inregistrat in ultimii ani. Cu o cota de piata de 3,13%, Antibiotice inregistreaza o crestere constanta a valorii sale pe piata farmaceutica. Evolutia constant ascendenta este rezultatul unei politici de produs bazata pe calitatea superioara si pretul accesibil al medicamentelor sale, precum si pe diversitatea claselor terapeutice si a formelor farmaceutice lansate in fabricatie. In anul 2005, producatorul a lansat pe piata nationala o serie de produse noi din diverse clase terapeutice precum K-Alma®, Cloviral®, Mastoprofen®), Simcor®, Ibufen® , Rubifen® , Saliform®- Forte, Kefungin® si Lavoderm®.

 

Vezi toate noutatile ▸