AVAS si-a numit reprezentantii in Consiliul de Administratie Antibiotice

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor Antibiotice din luna septembrie 2005 Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a numit 4 reprezentanti care au inlocuit astfel membrii Consiliului de Administratie al firmei din partea Ministerului Sanatatii. In unanimitate de voturi, Domnul Director General, ec. Ioan NANI, a fost reconfirmat in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie.

Pachetul majoritar de actiuni al Antibiotice aflat in proprietatea statului a fost transferat incepand cu luna august 2005 de la Ministerul Sanatatii la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

AVAS este organismul care are in portofoliu toate societatile unde statul are participatii principalul scop al acesteia fiind de a pune in aplicare, potrivit legii, strategia guvernului privind finalizarea procesului de privatizare, respectiv monitorizarea modului in care sunt respectate clauzele din contractele de privatizare, precum si administrarea sau vanzarea actiunilor/partilor sociale detinute de stat la societatile pe care le are in portofoliu.

In aceste conditii, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului este imputernicita, in numele statului, sa exercite toate drepturile si sa isi asume toate obligatiile care decurg din calitatea de actionar la societatea Antibiotice SA.

 

Vezi toate noutatile ▸