Antibiotice din nou printre cele mai performante companii listate la bursa

Antibiotice se regaseste in primele 15 cele mai performante companii listate la bursa in 2007, conform studiului realizat deContrast Management Consulting. Pozitionarea Antibiotice in primele cele mai performante 50 de companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti  este justificata de valoarea creata de organizatie in 2007 pentru actionarii sai.  Evolutia excelenta pe piata bursiera, datorata rezultatelor economice  in crestere a determinat majorarea valorii capitalizarii bursiera la sfarsitul anului 2007, la peste 900 de milioane lei, cu 20% mai mare decat in 2006.

Zece dintre companiile analizate – intre care si Antibiotice – au fost incadrate de studiu in categoria „creatorilor de valoare”. Mai mult, Antibiotice a repetat performanta din 2006, in conditiile in care investitiile realizate au permis pastrarea corelatiei intre profitabilitate si crestere.

Studiul a fost realizat de societatea de consultanta Contrast Management Consulting care a   acordat un anumit punctaj fiecarei companii analizate in functie de patru indicatori cheie (rentabilitatea reala a capitalului, rentabilitatea capitalului propriu, indicatorul combinat de crestere anuala si randamentulul actiunilor).

Vezi toate noutatile ▸