Actiunile Antibiotice, incluse in indicele ROTX al Bursei din Viena

Notorietatea companiei Antibiotice in mediul de afaceri european va fi potentata de o noua realizare in plan economic. Incepand cu 20 octombrie 2005, Antibiotice face parte din grupul de societati ce participa la stabilirea indicelui ROTX (the Romanian Traded Index). Aceasta decizie a fost luata pe 14 octombrie 2005, de catre Comitetul ROTX. Membrii comitetului ROTX sunt reprezentanti ai WBAG (Bursa de Valori din Viena), ai BVB (Bursa de Valori Bucuresti), institutii financiare care au emis produse financiare avand drept active suport indicele ROTX, precum si personalitati din mediul academic si experti in domeniu.

In luna martie a acestui an, Bursa de Valori Bucuresti si Wiener Boerse AG au semnat Acordul privind indicele ROTX. Astfel, in prezent, un numar de sapte societati cotate la Bursa din Bucuresti sunt monitorizate si evaluate in indicele bursier ROTX. Admiterea Antibiotice in acest indice este determinata de capitalizarea bursiera, volumul mare de tranzactii efectuat pe parcursul anului 2005, precum si de rezultatele economico-financiare ale firmei.

Compania ieseana, este inclusa in indicele ROTX alaturi de alte 6 firme autohtone, respectiv BRD-Groupe Societe Generale, Banca Carpatica, Banca Transilvania, Impact SA, Petrom si Rompetrol.

Vezi toate noutatile ▸