De Ziua Mondiala a Sanatatii, angajatii Antibiotice au donat sange

Sub indemnul “Doneaza sange, salveaza o viata!”, angajatii companiei Antibiotice au raspuns pozitiv vineri, 6 aprilie, campaniei de donare de sange, organizata de Fundatia “Antibiotice – Stiinta si Suflet”.

Aflat la a doua editie, acest proiect este derulat in parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguina (CRTS) Iasi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, care se sarbatoreste in fiecare an pe 7 aprilie. Rezervele scazute ale centrului, precum si nevoia continua de sange in spitalele iesene au determinat Fundatia “Antibiotice Stiinta si Suflet” sa organizeze si in acest an o actiune de donare in randul angajatilor Antibiotice.

Astfel, un numar de 100 salariati ai companiei Antibiotice au raspuns prompt campaniei de donare sange pentru ajutorarea pacientilor deserviti de Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Iasi. Acest centru asigura necesarul de sange pentru toate spitale iesene si, la nevoie, pentru orice alt spital din judetele Moldovei.

Actiunea de recoltare a avut loc in cadrul unitatii clinice a Centrului de Evaluare a Medicamentului Antibiotice, fiind realizata de catre specialistii din CRTS care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu unitatea mobila de recoltare.

Vezi toate noutatile ▸